Daca din februarie incoace rata somajului la nivelul judetului Bacau a scazut constant, din iulie sau august este de asteptat sa urce din nou, dat fiind faptul ca in aceste doua luni sunt anuntate a se efectua concedieri colective la câtiva agenti economici, printre care doi sunt cu multi angajati.

“Deja in aceasta luna s-au facut disponibilizari la SC Amurco SA, care a renuntat la 430 de salariati dintre cei 747, ne-a spus Dan Buftea, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bacau. La rândul ei CET Bacau urmeaza ca in perioada 15-31 august sa concedieze 115 angajati dintre cei 522, câti are in prezent.”

Dar un proiect de concediere colectiva a depus la ITM Bacau si Wood Planet Company, care va renunta la 36 dintre cei 70 de angajati pe care ii are. Pe lânga concedieri colective, care trebuie notificate la ITM si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, vor fi, cu siguranta, disponibilizari intr-un numar mai redus la firme mai mici.

Adunati, mai mult ca sigur cei care isi vor pierde locul de munca in iulie sau in august vor fi mai multi decât cei deveniti someri in lunile anterioare. In iunie 1.524 persoane au ramas fara serviciu iar in mai 1.778 au devenit somere.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ