Într-o lume în care totul tinde să se robotizeze și să își piardă „atingerea” umană, a găsi produse hand-made este o adevărată bucurie. Timpurile în care oamenii își creau singuri ținutele sau accesoriile au trecut! Și totuși… inima ne tresaltă de fiecare dată când conștientizăm că admirăm un produs realizat de mâini dibace! Regina Petre Antica este omul care realizează lucrări neînchipuite prin croșetat. Accesorii, decorațiuni, mărțișoare, brățări și chiar …papuci.

„Pentru mine, a lucra manual este un mare dar! Am crescut văzând-o pe mama așezată la război. Adevărate minuni ieșeau din mâinile ei! Închid ochii și văd acele țesături impresionante. Bineînțeles că mi-am dorit și eu să intru în această lume a frumosului. Încă de la 10 ani, am început să lucrez goblen, să croșetez și să împletesc. Mulți mă întreabă dacă nu e greu și sincer, eu mă întreb ce ar putea fi greu? Probabil faptul că îmi place ceea ce fac, contează cel mai mult! Mi-am dezvoltat pasiunea mai întâi pentru a-mi înfrumuseța casa cu tot felul de lucrări, goblen și accesorii.

Apoi m-am gândit să fac decorațiuni pentru brad (îngerași și clopoței), am avut o solicitare să croșetez papuci și astfel am intrat și în această zonă. După ce am croșetat prima pereche de papuci, am pus poza pe profilul de facebook și prietenii au început să îmi ceară să le fac și lor. M-am bucurat să ofer cadouri făcute chiar de mine, pentru care mi-am pus și sufletul la treabă. Cei mai dragi mi-au fost o pereche de papuci galbeni pe care i-am făcut pentru o prietenă care a zis că nu găsește nicăieri în comerț ceea ce își dorește. Au făcut ravagii peste tot papucii ei galbeni… Bineînțeles că mulțumirea mea a fost enormă. Cred că nu e dar mai mare în lume decât bucuriile pe care reușești să le faci celor dragi.

În această perioadă mă dedic mărțisoarelor. Sunt foarte apreciate, pentru că oamenii înțeleg că nu e nimic comercial în conceperea lor. Efectiv, vorbim despre frumos și îndemânare. Fluturii și florile sunt simbolurile primăverii. Ața colorată parcă le dă viață și astfel ai senzația că oferi ceva «viu» și nu plastic. Copiii mei le oferă prietenilor și profesorilor. De fiecare dată, mă interesez de reacția celor care primesc lucrurile făcute de mine și îmi hrănesc sufletul și pofta de lucru cu aceste feedback-uri. Și mai mare mi-a fost mulțumirea când am observat că prietenii aveau prinse în piept mărțisoarele pe care le-am dăruit cu un an în urmă. În definitiv, asta ar trebui să însemne un lucru de calitate! Să revii la el și să aibă exact aceleași proprietăți ca atunci când l-ai primit!

Hand-made e un concept oarecum modern și mai ușor de găsit în ultimii ani, dar numai cei atenți la detalii știu să identifice adevărul din spatele oricărui lucru așa zis «hand-made». Îi îndemn pe toți să susțină și să încurajeze orice persoană care încearcă măcar să păstreze autenticitatea accesoriilor! Doar astfel, aceste semne de primăvară vor dăinui și tradiția va merge mai departe….”

Cezara LucaPUBLICITATE