Începând de astăzi, semafoarele montate la trecerea de pietoni din fața pasajului Luceafărul au devenit funcționale.

Constructorul și reprezentanții Primăriei Bacău au făcut recepția lucrării. Semafoarele au pornit de la ora 10.00, iar timp de o oră, oficialii au monitorizat atent circulația în zonă. Dintre participanții la trafic, șoferii au fost mai disciplinați decât pietonii.

Aceștia din urmă, obișnuiți să traverseze după voia lor au ignorat de multe ori culoarea roșie a semaforului, pășind pe carosabil direct în fața mașinilor. Pentru a evita eventualele accidente nedorite produse pe fondul neatenției, viceprimarul Constantin Scripăț a solicitat la fața locului prezența unor echipaje de poliție care să gestioneze situația. În scurt timp, la pasajul pietonal Luceafărul au apărut două echipaje: unul de la Poliția Locală și celălalt de la Poliția Municipiului Bacău, Serviciul Circulație.

„Am apelat la ajutorul poliției pentru a-i îndruma pe pietoni. Aceștia trebuie să fie atenți la culoarea semaforului și să respecte timpul de așteptare din momentul în care ating senzorul portocaliu al semaforului montat sub panoul de avertizare”, declară Constantin Scripăț, viceprimar al municipiului Bacău.

Față de semafoarele cu buton din oraș care pot fi acționate de pietoni, semafoarele noi răspund comenzii de oprire a mașinilor prin atingere. Timpul de așteptare pentru pietoni este de aproximativ un minut. Semafoarele nu se opresc brusc în momentul activării senzorului! Acestea sunt dotate inclusiv cu avertismente sonore pentru nevăzători, însă volumul de sunet trebuie reglat.

Limitatoarele de viteză din dreptul trecerii de pietoni au fost scoase și montate la trecerea de pietoni din dreptul Consiliului Județean Bacău. Unele voci spun că limitatoarele de viteză sunt un cadou făcut șoferilor care obișnuiesc să facă noapte curse de mașini prin centrul orașului.

În afară de semafoarele montate la pasajul pietonal Luceafărul, anul acesta au mai fost puse în funcțiune alte semafoare similare în dreptul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, fiind activate în momentul plecării în misiune a autospecialelor, pe Calea Republicii, la capătul de linie al autobuzelor SC Transport Public SA și la intersecția străzii Chimiei cu strada Bicaz.

Alte articole