Cu exact un an in urma, in fata sediului SE Moldova salariatii au protestat impotriva lichidarii societatii

Sediul central al societatii Servicii Electrice Moldova (SEM), din spatele sediului filialei Bacau a societatii E.ON, din strada Stefan cel Mare, Bacau, a fost scos la vânzare pentru 936.000 de lei, fara TVA (pret de pornire).

Vânzarea are loc dupa declansarea procesului de lichidare a acestei societati, de care se ocupa acum tot o companie bacauana, Sierra Quadrant. Sunt scoase la licitatie terenul intravilan cu destinatia de curti/constructii, in suprafata de peste 1.000 mp, cladirea de birouri, un atelier si parcarea proprie. SE Moldova, societatea de servicii si mentenanta a fostei Electrica Moldova, privatizata si preluata de E.ON Moldova numai pe partea de distributie de energie electrica, are filiale in toate judetele Moldovei, cu terenuri, constructii, automobile, utilaje specifice domeniului de activitate etc. Licitatia va avea loc la sfârsitul celei de a doua decade a lunii august.

SEM apartine societatii Electrica Serv, tutelata la rândul ei de societatea Electrica, din proprietatea statului. Electrica Serv a fost reorganizata in anul 2010. În urma reorganizarii au rezultat cinci noi societati comerciale de servicii energetice, în zonele Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia si Muntenia, toate filiale ale Electrica. Departamentul pentru energie al Electrica a facut, însa, o analiza economica amanuntita a acestei activitati din care nu s-a reusit decât cumularea de pierderi, inclusiv dupa reorganizarea din 2010. Din analiza economica a rezultat ca societatile de servicii energetice din Moldova, Banat si Dobrogea trebuie lichidate.

PUBLICITATE

Cu mai putin de 400 de salariati in ultimul timp, SE Moldova – dupa aprecierea propriilor angajati – mai putea functiona, având suficienta incarcare de lucrari. Sindicatul din societate a protestat in mai multe rânduri impotriva lichidarii acesteia, dar fara ecou din partea proprietarului – statul român.
Acum s-a ajuns la etapa finala, lichidarea si vânzarea activelor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ