Consiliul Local al municipiului Bacau a facut o tentativa nereusita, vineri dimineata, sa se intruneasca intr-o sedinta extraordinara, ultima de acest fel inainte de alegeri si sa voteze singurul punct de pe ordinea de zi. Dar alesii locali au esuat, cu toate ca aceasta decizie a lor este asteptata de luni intregi.

Este vorba despre alocarea fondurilor nerambursabile pentru proiecte de sport, tineret, cultura, religie sau sociale. Practic, de acesti bani au nevoie echipele de sport ale orasului, organizatiile neguvernamentale care aduc servicii comunitatii si, in primul rând, beneficiarii acestor proiecte. In sala de sedinte de la Centrul de Afaceri si Expozitii s-au adunat doar 14 consilieri, cvorum minim pentru adoptarea deciziilor.

Numai ca inca din debut, secretarul municipiului Bacau, Ovidiu Popovici, a anuntat ca proiectul de hotarâre privind alocarea banilor nu poate fi votat, intrucât nu exista avizele de legalitate de la comsiile economic si juridic din cadrul Primariei, fara de care nu se poate trece la vot. Prin urmare, dupa doua minute de la inceput, sedinta a sucombat.

PUBLICITATE

Primarul Ilie Birzu a anuntat insa ca forul local se va reuni din nou, intr-o alta sedinta extraordinara, luni, la ora 15, cu acelasi unic proiect de hotarâre pe ordinea de zi, in speranta ca vor fi intrunite conditiile de vot. Actualul Consiliu Local mai este in functiune pâna la validarea celui nou, rezultat in urma alegerilor de duminica, 5 iunie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Daca sedinta extraordinara nu s-a tinut din lipsa avizelor atunci cineva a dezinformat grav, la sedintele extraordinare nu sunt necesare avize :
  Art. 45 Legea 215/2001
  Problemele inscrise pe ordinea de zi a sedintei consiliului local nu pot fi dezbatute daca nu sunt insotite de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului propriu de specialitate al autoritatii administratiei publice locale, care va fi elaborat in termen de 30 de zile de la solicitarea initiatorului, precum si de avizul comisiei de specialitate a consiliului, cu exceptia cazurilor prevazute la Art. 40 alin. (2) si (4)(SEDINTE EXTRAORDINARE!)

  Dl. Secretar i-a prostit inca o data pe consilieri, si mi se pare ca dupa 4 ani de mandat in Consiliul Local domnii si doamnele consilieri ar fi trebuit sa stie macar atat despre modul de organizare si functionare a activitatii pentru care sunt remunerati…

 2. Mai bine ca nu a fost votat!
  Multi bani sunt ,,sifonati” prin aceste ONG-uri, cluburi sau ce sunt…!
  Sa nu mai fie folositi banii din primarii in… ,,activitati sportive” sau ,,culturale” cu dedicatie!

LĂSAȚI UN MESAJ