Ședința de învestire a președintelui și de constituire a Consiliului Județean – VIDEO

  La Centrul de Afaceri și Expoziții s-a desfășurat sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 13.00, ședința de învestire a noului Consiliu Județean Bacău rezultat în urma alegerilor din data de 27 septembrie.

  Executivul care va lua deciziile importante pentru întreg județul, în următorii patru ani, este format din 36 de consilieri județeni. Dintre aceștia, 17 sunt din partea PSD, 11 ai Alianței PNL-USR-PLUS, 3 de la Pro România, 3 PMP și 2 de la ALDE.

  În total, au îndeplinit această formalitate 35 din totalul de 36 de consilieri județeni, întrucât Florentin Iftime, de la Alianța PNL-USR-PLUS, a absentat motivat, fiind în concediu medical. Depunerea jurământului de credință a debutat, în ordine alfabetică, cu  Ionuț Andrieș – PSD, șirul fiind încheiat de Valerian Vreme – PMP. După îndeplinirea procedurilor, subprefectul Narcis Jitaru, cel care a condus ședința de sâmbătă, a declarat că au fost îndeplinite condițiile legale de constituire a noului Consiliu Județean, urându-le succes tuturor membrilor care compun acest for.

  Ultima intervenție, care a determinat și încheierea întâlnirii, i-a revenit  lui Valentin Ivancea, noul președinte ales al CJ Bacău. Acesta, după ce a depus, la rându-i, jurământul de credință, le-a mulțumit alegătorilor care i-au acordat încredere, prin votul de la alegerile de luna trecută, precum și „echipei social – democrate, pentru strategie, viziune și curajul de a mă susține la președinția Consiliului Județean Bacău”, subliniind, totodată, că „angajamentele asumate în campania electorală vor deveni, de luni (26 octombrie n.r.), obiective pe care le voi urmări pentru finalizarea lor”. Ivancea a amintit despre prioritățile pe care le va avea în vedere, în perioada imediat următoare, printre care, se va număra și atragerea de fonduri europene, „pentru dezvoltarea județului Bacău, pentru implementarea proiectelor”, precizând că „nu putem aduce dezvoltare, decât dacă avem o resursă financiară asumată, așa cum o va face autostrada A13”.

  „Am să fiu un partener loial, transparent față de mediul de afaceri. Îmi doresc foarte mult ca oamenii de afaceri să regăsească în mine un sprijin care să aducă plus valoare dezvoltării economiei județului. În acest sens, vreau ca administrația pe care am să o conduc să fie eficientă, bazată pe criterii de performanță, pe indicatori de rezultat, dovedind, totodată, că poate fi un partener loial cetățeanului”, a declarat președintele CJ, Valentin Ivancea.

  „Să facem o alianță pentru sănătate”

  Valentin Ivancea și-a mai exprimat speranța unei colaborări, bazate pe principii, atât cu Primăria municipiului Bacău, cât și cu Instituția Prefectului. „Să facem o alianță pentru sănătate, o alianță anti-covid, astfel încât să reușim să trecem peste această perioadă dificilă. Cred, cu convingere, că împreună cu toți factorii decizionali, indiferent de culoarea politică, vom putea să facem un front comun pentru combaterea pandemiei”, a precizat Ivancea.

  În acest sens, noul președinte al Consiliului Județean Bacău a anunțat că prima decizie pe care o va lua este desemnarea în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bacău a dr. Oana Mihaela Secară, fost manager al Spitalului Municipal Onești. Măsura a fost justificată de faptul că dr. Oana Secară „este medic epidemiolog, o specialitate care, astăzi, este în prima linie în lupta împotriva pandemiei, alături de ATI și de medicii infecționiști”.

  Aleșii județeni se vor întâlni, pentru prima dată în noua formulă, în cadrul ședinței anunțate pentru data de miercuri, 28 octombrie, începând cu ora 9.00.

  Lista consilierilor județeni băcăuani

  Consilierii PSD: Panfil Gelu-Ionuț, Pravăț Silviu Ionel, Hîrțescu Roxana-Elena, Budacă Vasile, Gavriliu Adrian, Nistor Adrian, Enea Pavel-Iulian, Isvoran Vasile, Cucerescu Ion, Cosma Elena, Droiman Alexandru-Norbert, Patriche Emilian, Munteanu George-Daniel, Filip Daniela, Andrieș Ionuț, Pleșca George Bogdan, Egarmin Ana Maria.

  Consilierii Alianței PNL-USR-PLUS: Țarălungă Gabriela, Ichim Cristian-Paul, Olteanu Petre-Cezar, Boca Laurențiu, Mititelu Mihai, Grițcu Gabriel, Cristea Tina-Oana, Iftime Florentin, Șova Sorin, Pîslaru Marius, Nechita Neculai.

  Consilierii Pro România: Necula Cosmin, Țaga Aurelia, Pădureanu Stelian-Leonard.

  Consilierii PMP: Vreme Valerian, Melinte Ion, Poșa Irina Diana.

  Consilierii ALDE: Coșa Maricica-Luminița, Scripăț Constantin.  PUBLICITATE