Consiliul Judetean s-a reunit joi in sedinta extraordinara, motivat de faptul ca mai multe rapoarte financiare: contul de executie financiara si de incheiere a exercitiului bugetar pe anul 2015 trebuiau aprobate de urgenta. Cu acest prilej, consilierii judeteni au fost de acord si cu trecerea unei portiuni de 2,7 km de drum din domeniul public al judetului in cel public al comunei Saucesti. „Intentionam sa-l reabilitam complet, din fonduri proprii. Este asfaltat, dar daca il reparam ne va fi mai usor sa-l intretinem noi, sa-l deszapezim”, a declarat viceprimarul comunei Saucesti, Alin Iordanescu.

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost concesionarea echipamentelor de colectare si transport a deseurilor din proiectul de gestionare a deseurilor solide catre unitatile administrativ teritoriale care au intrat mai târziu in proiect, nefiind initial prinse dotari si pentru acestea. „Numarul de gospodarii estimate initial, de circa 63.000, a fost mult mai mic, de 54.000 si au ramas echipamente in plus. Pentru a rezolva situatia, Consiliul Judetean a propus ministerului ca echipamentele sa fie redistribuite. In iunie finalizam proiectul”, a explicat administratorul public Nina Chiper. Vor primi pubele locuitorii din Asau, Agas, Brusturoasa, Dofteana, Palanca, Ghimes-Faget, Târgu-Trotus, Pârgaresti, Casin si Manastirea Casin.

Alesii au fost de acord si cu admiterea receptiei la terminarea lucrarilor de executie pentru amenajarea demisolului la Catedrala Ortodoxa. „Legea s-a schimbat si poate este bine sa stie acest lucru toate consiliile locale, ca la finalizarea tuturor lucrarilor la care sunt beneficiare trebuie sa treaca prin consilii receptiile”, a declarat presedintele Dragos Benea.
Ultimul proiect de pe ordinea de zi a fost aprobarea planului de restructurare a Centrului de Recuperare Racaciuni. 48 de persoane cu dizabilitati urmeaza sa fie dezinstitutionalizate, infiintându-se opt locuinte protejate si trei centre de zi.

PUBLICITATE

In finalul sedintei s-a discutat despre recenta dezbatere organizata la Iasi vizavi de o autostrada care sa lege Moldova de restul tarii. Presedintele Dragos Benea a dorit sa puncteze din nou ca nu face lobby pentru Brasov-Bacau in loc de Ungheni-Târgu-Mures, de ieri de azi, ci de câtiva ani, iar prilejul cel mai bun ar fi fost pentru toti parlamentarii sa faca acelasi lucru la intâlnirea de la Iasi. Dar, la Iasi „am fost prezenti doar eu, Cosmin Necula si Lucian Sova”, a spus Benea. Consilierii PNL, Cezar Olteanu si Petrica Mihaila s-au grabit sa ia apararea PNL, motivând ca parlamentarii liberali s-au folosit de alte ocazii pentru a aduce in atentia guvernantilor subiectul.

Un cadou de 1 iunie, pentru copiii judetului

Observatorul Astronomic va fi deschis publicului pe 1 iunie. „Va fi un cadou foarte frumos pentru copiii municipiului si ai judetului, iar a doua veste buna este ca nu vom returna cele 2 milioane de euro pe care le-am luat din fonduri europene. Am desemnat câstigatorul celei de-a treia licitatii care s-a tinut pentru dotare, iar obligatia este de a livra aparatele in 45 de zile”, a declarat Dragos Benea. Tinta reabilitarii acestui obiectiv este de a atrage, cu noile dotari, 10.000 de vizitatori pe an.

Modernizarea Observatorului Astronomic a costat 12,8 milioane de lei, din care 9 milioane de lei bani nerambursabili. Pe lânga reabilitarea cladirii, dotarile inseamna un telescop nou si un sistem de proiectare digitala, care vor transforma observatorul in cel mai modern centru astronomic din tara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ