Seria accidentelor de munca, din care unul s-a soldat cu decesul victimei, a continuat si in luna mai. Astfel, luna trecuta, in judetul Bacau, s-au produs sase asemenea evenimente nefericite, ceea ce reprezinta un numar destul de mare. Aceasta situatie nu este intâmplatoare. Si luna trecuta, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bacau a depistat destul de multi agenti economici care incalcau normele de sanatate si securitate in timpul lucrului.

Cu aceasta culpa, au fost surprinsi13 angajatori, care au fost sanctionati contraventional, valoarea totala a amenzilor aplicate lor de catre inspectorii ITM Bacau ridicându-se la 82.000 lei. Unii dintre cei 13 agenti economici nu au dus la indeplinire masurile stabilite de catre inspectorii ITM la controlul anterior, nu au instruit corespunzator salariatii, cu normele de sanatate si securitate in munca, ori nu s-au preocupat pentru ca angajatii lor sa beneficieze de controlul medical periodic.

Ceilalti nu au intocmit planul de prevenire si protectie impotriva accidentelor de munca si a bolilor profesionale sau nu le-au asigurat angajatilor echipamentul corespunzator de lucru.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ