Poate nu stiati, dar orice tip de cancer poate fi invins daca beti zilnic un ceai dintr-o anumita planta, nici nu o sa ghiciti care, dati click repede AICI ca sa aflati SECRETUL care va este ascuns de industria farmaceutica.

Daca formularea va pare cunoscuta, asa si este pentru ca este imposibil sa ratati aceste titluri. Si nu, nu este vorba de presa tabloidizata, care a pornit aceasta moda in goana dupa trafic si bani; de ceva timp a aparut un alt gen de presa, cel care furnizeaza stiri false impachetate si livrate drept stiri reale. Daca la tabloide mai poti avea speranta ca articolul sa aiba o legatura cu titlul si cu intâmplarea pe care pretinde ca o relateaza, in cazul acestui nou val de jurnalism al stirilor inventate, e bine sa lasati orice speranta. De la conspiratii, leacuri minune ale bolilor incurabile, schelete de giganti, comori, extraterestri si pâna la teorii istorice novatoare, toate acestea sunt livrate drept adevaruri desi, un om cu un minim de bun simt, ar descoperi imediat impostura.

Totusi, exista oameni, si nu putini care le cred. Care nu doar ca le citesc, dar le mai si recomanda si altora. De fapt, acesta este si mijlocul prin care astfel de scrieri se raspândesc: prin intermediul recomadarilor de pe retelele sociale. Si cum sa nu crezi articolul despre scheletele de giganti descoperite de arheologii români dar ascunse de autoritati, daca acel articol este recomandat de o persoana cât se poate de serioasa, profesor, medic sau lider al unei organizatii non-guvernamentale? Cum sa pui la indoiala faptul ca stramosii daci au fost cel mai inteligent popor al antichitatii când articolul are mii de “like-uri”?

PUBLICITATE

“Este pe Internet, deci este real”, nu-i asa?! Nu prea si am descoperit suficiente falsuri prezentate drept realitati pentru a-mi face o opinie pertinenta.

Dar care ar fi scopul? De ce muncesc o seama de oameni pentru a pacali atâtea persoane? Raspunsurile sunt mai multe: bani, manipulare, politica. Cu cât un site are un trafic mai mare, cu atât poate pune reclame care sa-i aduca bani. Anumite formatiuni politice sau organizatii pot manipula opinia publica si asta s-a vazut clar in criza refugiatilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Sa nu auitam ca unele publicatii online ii ” invata” pe oameni cum sa “pacaleasc” ( prin tot felul de solutii aberante) contoarele de energie electrica. Nu ca acele “solutii” ar avea un efect, ele fiind imposibile dpdv tehnic, dar ideea mi se pare a fi o incitare la FURT !! Si nimeni nu ia nici o masura impotriva celor care difuzeaza asemenea porcarii !

LĂSAȚI UN MESAJ