16 iulie 2024
ActualitateSecretarul general al PNL: “Daca nu-si rezolva problemele, Stavarache nu va mai...

Secretarul general al PNL: “Daca nu-si rezolva problemele, Stavarache nu va mai candida”

Filiala Judeteana a noului PNL a organizat, vineri, o conferinta de presa prilejuita de prezenta in Bacau a lui Marian Petrache, secretarul general al partidului, cel care raspunde de organizatiile din Moldova.

Au participat copresedintii Tudorita Lungu si Ionel Palar, deputatul Viorica Marcu si senatorul Dragos Luchian. Tema intâlnrii a fost pregatirea pentru viitoarele alegeri locale: pasii care trebuie facuti, criteriile pe baza carora vor fi selectati candidatii, strategia.“Pâna pe 21 decembrie ar trebui sa avem selectati toti candidatii pentru functiile de primari, astfel incât pâna in februarie sa fie validati de structurile de conducere, in februarie vom stabili echipele de campanie, urmând perioada de precampanie si campanie”, a afirmat Marian Petrache..

Au fost stabilite date precise privind inscrierea membrilor PNL la functiile alese, de consilieri judeteni, locali si primari, incheierea procesului de infiintare a organizatiilor pe sectii de votare, de organizarea sondajelor de opinie etc. “Candidatii trebuie sa indeplineasca doua conditii, prima e cea legata de integritate, iar a doua, de pregatirea profesionala”, a mai spus Marian Petrache. Aspiratii vor intocmi “un proiect de guvernare” pentru comunitatea pe care o vor reprezenta si il vor sustine in fata liderilor PNL, dupa care, daca vor fi selectati mai multi, vor fi supusi unui sondaj.

Si pentru ca veni vorba despre integritate, ziaristii au vrut sa stie ce se va intâmpla cu Romeo Stavarache. “Daca va primi in prima instanta vreo condamnare, cum spune statutul, va fi suspendat din calitatea de membru, iar daca va ramâne si la a doua instanta aceeasi decizie va fi exclus din partid automat”, a afirmat Petrache.

Rugat sa fie mai clar, el a declarat: “Categoric, daca nu-si rezolva problemele, Stavarache nu va candida.” Daca nu-si rezolva problemele pâna când? Pâna pe 21 decembrie, la selectie, sau pâna la alegeri? “Daca la 21 decembrie va avea aceleasi probleme pe care le are acum, Stavarache nu va candida”, a precizat secretarul partidului. Legat de obiectivele organizatiei judetene, Petrache a afirmat: “La Bacau, tinta nu va fi modesta. Vrem sa câstigam Primaria Bacau si Consiliul Judetean”. Tudorita Lungu a declarat ca va comunica presei numarul de primarii pe care il tintesc dupa ce va avea loc o evaluare interna, iar Ionel Palar a adaugat ca “adversarii nostri vor avea o surpriza «foarte placuta». Nu suntem obisnuiti sa facem figuratie.“

In final, Marian Petrache a tinut sa precizeze ca “românii isi doresc alti politicieni, nu alte partide”, ca uneori sunt necesare “operatii radicale” si ca nimeni din generatia sa “nu vrea sa fie partas la scoaterea din istorie a PNL.”spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri