Filiala Judeteana a noului PNL a organizat, vineri, o conferinta de presa prilejuita de prezenta in Bacau a lui Marian Petrache, secretarul general al partidului, cel care raspunde de organizatiile din Moldova.

Au participat copresedintii Tudorita Lungu si Ionel Palar, deputatul Viorica Marcu si senatorul Dragos Luchian. Tema intâlnrii a fost pregatirea pentru viitoarele alegeri locale: pasii care trebuie facuti, criteriile pe baza carora vor fi selectati candidatii, strategia.

“Pâna pe 21 decembrie ar trebui sa avem selectati toti candidatii pentru functiile de primari, astfel incât pâna in februarie sa fie validati de structurile de conducere, in februarie vom stabili echipele de campanie, urmând perioada de precampanie si campanie”, a afirmat Marian Petrache..

PUBLICITATE

Au fost stabilite date precise privind inscrierea membrilor PNL la functiile alese, de consilieri judeteni, locali si primari, incheierea procesului de infiintare a organizatiilor pe sectii de votare, de organizarea sondajelor de opinie etc. “Candidatii trebuie sa indeplineasca doua conditii, prima e cea legata de integritate, iar a doua, de pregatirea profesionala”, a mai spus Marian Petrache. Aspiratii vor intocmi “un proiect de guvernare” pentru comunitatea pe care o vor reprezenta si il vor sustine in fata liderilor PNL, dupa care, daca vor fi selectati mai multi, vor fi supusi unui sondaj.

Si pentru ca veni vorba despre integritate, ziaristii au vrut sa stie ce se va intâmpla cu Romeo Stavarache. “Daca va primi in prima instanta vreo condamnare, cum spune statutul, va fi suspendat din calitatea de membru, iar daca va ramâne si la a doua instanta aceeasi decizie va fi exclus din partid automat”, a afirmat Petrache.

Rugat sa fie mai clar, el a declarat: “Categoric, daca nu-si rezolva problemele, Stavarache nu va candida.” Daca nu-si rezolva problemele pâna când? Pâna pe 21 decembrie, la selectie, sau pâna la alegeri? “Daca la 21 decembrie va avea aceleasi probleme pe care le are acum, Stavarache nu va candida”, a precizat secretarul partidului. Legat de obiectivele organizatiei judetene, Petrache a afirmat: “La Bacau, tinta nu va fi modesta. Vrem sa câstigam Primaria Bacau si Consiliul Judetean”. Tudorita Lungu a declarat ca va comunica presei numarul de primarii pe care il tintesc dupa ce va avea loc o evaluare interna, iar Ionel Palar a adaugat ca “adversarii nostri vor avea o surpriza «foarte placuta». Nu suntem obisnuiti sa facem figuratie.“

In final, Marian Petrache a tinut sa precizeze ca “românii isi doresc alti politicieni, nu alte partide”, ca uneori sunt necesare “operatii radicale” si ca nimeni din generatia sa “nu vrea sa fie partas la scoaterea din istorie a PNL.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Sstavarache trebuie arestat urgent!Ce mai asteptati, de ce tergiversati acest lucru, ce urmariti.
  Exclus din partid, ca il face de tot rasul.
  Cum sa mai candideze la primaria Bacau, da’ ce il mai alege cineva, inafara de lingaii lui, din care cativa sunt in poza:Palar si Luchian?

 2. Se mai pune inca problema ca poate fi eligibil acest mare escroc si incompetent de primar?Inca mai stati si va ganditi daca merita sau nu?Inseamna ca si voi meritati la fel de mult sa fiti alesi.Sper ca populatia nu e chiar asa de proasta sa faca acest lucru.
  Unde e “reteaua aceea modernizata de apa potabila” a Bacaului cu care s-a laudat primarul vostru “competent” ca noi am ajuns sa traim ca-n Evul Mediu!
  Dar voi ii dati inainte cu laudele ca ati facut si ati dres in orasul asta falimentar.

  PS:Astazi,fir de apa la robinet,nici macar din balta din care ne-ati data aseara cu program de 2 ore.Ne mutam la tara in cazul asta.

 3. hai sa fim seriosi ca nu ia nici 5 % la alegeri. ce-i din pnl trebuie gasesca pe altcineva nu pe stavariche ca timpul lui a fost. Oricum timpul lui nu s-a scurs o sa aiba mult timp la beciul domnesc.
  Are el niste persoane care inca nu l-au lepadat inca dar si cand vor fi cu degetul in usa o sa spuna si ce nu au mancat

 4. auzi,tudorita lungu vorbeste de primari.aceasta ,,greseala politica ”a preluat o organizatie cu 18 primari si astazi nu mai are nici unul.cu asa echipa liberala de corupti,lingai ,incompententi si lichele psd-ul va pune stapinire pe Bacau.pnl-isti treziti-va pina nu este prea tirziu !

 5. Pe Berca nu l-ati reprimit in partid, pe motiv de tradare. Cu Spagarache va mai ganditi, ca poate “isi rezolva problemele”. Adevarata echipa! Tradarea e mai grava ca furtul…
  Doar ca noi, bacauanii, suntem victimele furtului vostru, al prostiei si incompetentei. Ne-ati tradat si voi pe noi, in corpore, va mazilim si noi pe voi, tot in corpore, pt 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ