Actionarul majoritar al societatii Rafo Onesti, compania Petrochemical Holding din Viena, reprezentata de presedintele Iakov Goldovskiy, a semnat ieri, 12 mai, un contract de cedare (de vânzare) de actiuni ale rafinariei catre societatea Andres Capital GmbH din Austria, reprezentata de Alexander Cervatov. „Preluarea efectiva a actiunilor – ne-a informat consilierul de imagine al Rafo, Ion Marian – va urma procedurile legale din România si sigur vor mai dura un timp.”
Pe 12 mai, o delegatie a cumparatorului a venit la Onesti si a purtat discutii pe probleme tehnice si financiare cu administratia rafinariei timp de patru ore.
„Delegatia noului proprietar – a precizat Ion Marian – va reveni la Rafo saptamâna viitoare, pentru a finaliza un program de reporniri partiale a unor instalatii (pentru o prima etapa) si pentru a stabili cu Sindicatul Rafinorul modul de rezolvare a problemelor de natura salariala si stabilitatea locurilor de munca.” In Rafo sunt, in prezentm 380 de salariati activi.
Preluarea rafinariei se face in conditiile in care de la inceputul anului ANAF a instituit sechestru asigurator pe activele ei, dar si in timp ce pe rolul instantelor judecatoresti din Onesti si din Bacau sunt in derulare doua procese, unul de contestare a sechestrului ANAF, altul pentru cererea de intrare in procedura de faliment la Rafo, depusa de Petrochemical Holding.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Asa functioneaza democratia? Luam de la statul roman si licitatm altor state? Aceste fabrici ar fi trebuit sa fie listate in patrimoniul national si sa nu poate fi vandute decat intern eventual cu o colaborare de 50 % cu alte state. Este imposibil ce am experimentat dupa Ceausescu. Am fost calcati in picioare!

 2. Este încă un act de abureală, ca să nu spun de minciună crasă, a sindicalistului-șef.
  Din 1998 încoace ține cu dinții de funcție dar nici-un moment nu a fost de partea sindicaliștilor-salariați. Mereu a jucat la două capete. Mereu a negociat de unul singur cu patronatul condițiile apoi venea și mobiliza o ședință mare (cu membri de sindicat) și îi punea în fața faptului împlinit privind nivelul salarial, apoi îi îndemna pe sindicaliști să semneze o declarație de mulțumire către patronat ptr actul de salvare a rafinăriei și a celor aproximativ 4500 -5ooo de suflete legate ”ombilical” de Rafo. Așa a început cu clanul C.Iacubov -V.Hrebenciuc -Andrei Șerban și așa a continuat la fiecare schimbare de ”patronat”. A avut în permanență ”în spatele” său pe mai marele sindicalist de talie națională, Liviu Luca, și a știut în permanență care este pasul următor.
  Cît despre (re)pornire este ff greu de crezut. Rafo este peste 65% dezmembrată, tăiată și ”depozitată” prin porturile Constanța sau Galați. La instalațiile care încă mai sunt ”în picioare” sunt furate cablurile de înaltă tensiune (mii de tone), pompe de presiune și motoarele acestora. Multe f multe utilaje au fost furate sau devastate.

 3. Ia vedeti cum faceti mamaligarilor din asa zisa lume a afaceristilor , ca sa dispara in urmatoarea perioada aceste nume care au terminatia ” vskiy ” . Urmeaza la greu cei ce i-au adus pe aici .
  S-apoi cei cu pozele astea ale unora care nu vor putea face nimic bun pentru Bacau ?-> pentru ca in spatele lor se afla toata gloata care a mishunat si pana acum . Bacaul printre ULTIMELE orase si judete din Romania . Alte fetze pe care le stim , aceleasi grupari nesanatoase in spatele lor , aceiasi populatie care-i place parful , mizeria si rahatul de caine si pisat de betivani pe toate aleile scofalcite si spatiile verzi .. Nu-i asa ca-i frumos ? Nu aveti capacitatea si echipele de oameni care sa schimbe ceva spre a civiliza orasul … sa fim cinstiti ..

 4. Trebuie adus Anton Marin înapoi la Rafo, ca manager. E singura soluţie pentru această rafinăriie. Poate şi Elena Udrea, că tot se pupa cu faimosul manager în Parlament şi pe la moşia Nana, în locul dnei Velican. Sau, poate că toată trupa V&V…

 5. Probabilul ilustrul si inegalabilul purtator de cuvant spera ca actiunile Rafo vor creste, iar domnia sa (de buna credinta ca in toti acesti ani) va restitui de buna voie, titularilor de drept actiunile dobandite prin RPAS.

 6. Ion Marian (Director cu imaginea RAFO / Lider de sindicat ) Vasile Manea (Director SU si asigurarea securitatii) Liliana Luchian (Director Resurse umane) sunt platiti de patroni,niciodata nu o sa vedeti rafo pornit,dar cu ei o sa va intalniti in comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ