Pentru meciul de maine, cu Pandurii, antrenorul FCM Bacau, Cristi Popovici schimba registrul tactic. Tehnicianul bacauan renunta la sistemul 4-2-3-1, in favoarea asezarii cu trei fundasi centrali. Aceasta modificare are intentia de a blinda defensiva &#8222galben-albastrilor&#8221, ajunsa la 30 de goluri primite in campionat. &#8222Ne asteapta un joc extrem de important. Un egal ar fi un rezultat pozitiv pentru noi, desi e clar ca avem mare nevoie de victorie&#8221, a spus Popovici.

3-5-2 in loc de 4-2-3-1. Un plus de prudenta in aparare, unde reapare libero-ul. Si de doua varfuri speranta in atac, ca sa facem un joc de cuvinte.

Acestea sunt noutatile tactice pe care FCM Bacau le prezinta inaintea jocului cu Pandurii, din etapa a 19-a a Diviziei A. Pe scurt, sa incercam sa nu luam gol. Si, daca se poate, sa inscriem. Ce e mai greu? Antrenorul FCM Bacau, Cristi Popovici nu are dubii: &#8222E foarte greu si sa nu luam gol, si sa marcam&#8221. Esecul suferit pe teren propriu, in fata Otelului, a lasat urme adanci.

In clasament, dar si in moralul trupei. Pana si obisnuita conferinta de presa dinaintea fiecarui meci a cunoscut modificari. Inceputa cu o intarziere de 45 de minute (o repriza fara goluri si fara raspunsuri, deoarece intrebarile continua sa fie la la ordinea zilei), conferinta de ieri a gazduit o declaratie-soc a lui Popovici: &#8222Ne-am propus sa vorbim mai mult pe teren decat in afara lui&#8221.

Si totusi Popovici a vorbit. Despre sistemul 3-5-2: &#8222Luam mult prea usor goluri, asa incat am decis sa reintroduc libero-ul. In absenta lui Bojescu, libero va juca Trofin&#8221. Despre cum se poate impiedica primirea golurilor: &#8222Trebuie sa evitam pe cat se poate fazele fixe. Apar totusi cornere sau lovituri libere, iar in aceasta situatie trebuie sa existe o maxima responsabilitate fata de omul pe care il ai in marcaj&#8221.

In fine, despre Pandurii: &#8222Am urmarit jocurile lor cu Dinamo si Poli Iasi. E o echipa artagoasa, bataioasa si solida&#8221. Si totusi, cum speranta moare ultima, Popovici are incredere in obtinerea unui rezultat pozitiv la Targu-Jiu. In acest caz, pe cutia Pandorei este desenata o asezare 3-5-2.

Scris de Dan SionPUBLICITATE