– toate intrarile in curtea unitatii medicale vor fi dotate cu bariere ce se vor ridica doar pe baza unui card de acces

In perioada imediat urmatoare, in curtea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Bacau nu vor mai intra cu autoturismul decât acele persoane care au card de acces. Prima bariera care se ridica pe baza unui astfel de dispozitiv a fost deja montata la poarta de la Pavilionul Administrativ si au si aparut primele nemultumiri.

„Am vrut sa duc un pacient la ORL si mi s-a spus ca nu se poate intra cu masina. Dar eu nu intru ca sa ma plimb. Sunt in cursa. Am si intrebat cum procedez când sunt chemat de un bolnav sa-l duc acasa. Cica trebuie sa-l astept la poarta si suna ei sa verifice ori sa vina omul la mine. Dar daca are piciorul rupt sau este operat, cum sa vina pe jos? Acum inca se mai poate intra pe la santierul spitalului municipal”, ne-a sesizat Marian, taximetrist.

PUBLICITATE

Oficialii institutiei medicale spun ca in scurt timp toate intrarile vor fi securizate in acest mod iar taximetristii vor fi nevoiti sa lase bolnavii la poarta. Se vor face insa exceptii pentru cazurile cu adevarat urgente, pentru cei care nu se pot deplasa, dar si atunci când se confirma ca un pacient a chemat taxiul pentru a pleca acasa.

„Se vor instala bariere cu senzori si la poarta principala, de lânga Colegiul Pedagogic, dar si la intrarea de la Spitalul Municipal si se va intra doar pe baza cardului de acces. Angajatii spitalului au un astfel de card si au fost distribuite si catre cei de la Salvare, Smurd si unitatile care asigura aprovizionarea spitalului. Aceste masuri sunt luate pentru ca in curtea spitalului vor incepe lucrari de amploare pentru inlocuirea conductelor vechi si nu se va mai putea circula”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Se vor face sapaturi in aleea principala de la Spitalul de Pediatrie pâna la Psihiatrie iar pentru ambulante se va realiza un traseu special catre Sectiile de Psihiatrie, ORL, Infectioase si Maternitate. Aceste lucrari de infrastructura ar trebui sa se termine pâna la sfârsitul acestui an.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. Si dupa ce se finalizeaza lucrarile se vor scoate barierele????
  Si de ce dureaza 1 an??? Fac sapatura doar cu 1 tarnacop???
  Alta chestie: prima data o sa fiu consultat de portar ca sa vada daca e adevarat urgenta ?? sau o sa vina un medic la poarta pt triaj???

 2. DACA COPILUL MEU ESTE BOLNAV SI IL DUC CU MASINA PERSONALA…CE FAC IL LAS LA POARTA SA L PREIA DOCTORUL PROSTI MAI SUNTETII…FACETI PARCARI LINGA SPITAL CA NU AVEM UNDE PARCA MASINA SA DUCETI BOLNAVUL LA O URGENTA ,ALTFEL O SA SUN SALVAREA SA VINA SA L INTERNEZE,DACA NU VREA SA FIE SCUTITA DE O INTERVENTIE…DECI EU CU MASINA MEA S AU TAXIU NU POT INTRA IN SPITAL LA URGENTE….BACAUANII INROSITELE TELEFOANELE DE LA URGENTE SA VA DUCA EI CU SALVAREA DACA SUNT DOBITOCI

 3. pina acuma muream in cacatu asta de spital tratati de niste nulitati de doctori/acuma o sa murim la poarta spitalului/incompetenti mai mari ca la bacau nu exista

 4. cretinii lipsiti de minte .. mama mea daca nu se poate deplasa ce fac o iau in spate sau ma rog de portar sa imi dea drumu ? la ce mai platesc atatea taxe ? NESIMTITILOR

 5. Masura este f.buna,dar sa ramana permanent si dupa lucrari. La porti trebuie sa aveti oameni competenti care,sa stie sa recunoasca o urgenta reala,ma refer la cele ce vin cu masina personala sau taxi. Pana acum era dezastru pe aleile spitalului. Mai mare trafic decat pe Marasesti. Asa va fi loc si in parcarile din interior pentru personal,care nu au cum sa incapa toti de fitosii care trebuie sa se duca ei cu masinile pana in salonul unde viziteaza bolnavul. Nu inteleg revolta. Mergeti la Iasi, in ce spital doriti si sa vedem daca intrati. Nu vezi o masina in interior,decat cele de urgenta. Chia si personalul au parcari afara. Intradevar ,daca ar dori,cine trebuie sa o faca,sunt ceva posibilitati pt.parcari in zona din afara spitalului. Decat sa aloce bani pt.sportul inexistent si alte surse de capusare.

  • Doamna sau domnule EU, probabil faceti parte din personalul spitalului si va inteleg oarecum revolta ca din cauza masinilor altora nu puteti cobori din autoturismul propriu ca sa intrati in cladire dupa doar 5-6 pasi. Dar spuneti-mi cum veti asigura existenta la intrarile in spital a unor oameni cu competenta de a discerne in privinta gravitatii starii in care sunt bolnavii adusi la internare sau consultatie. Ne veti incredinta agentilor de paza pe care ii veti invata medicina? Ii veti dota cu calculatoare cu acces la Internet ca sa ghiceasca un diagnostic? Veti angaja medici, asistente, infirmieri. brancardieri in plus si veti inlocui gheretele paznicilor cu unitati de triere si consultare (nu in bataie de joc) a pacientilor? Si daca vin cu tatal meu de 84 de ani, care nici in casa nu face decat cu mare efort cativa pasi, cum ii veti asigura deplasarea pana in spital? Sau pe o mama care vine iarna, pe un ger napraznic, cu un sugar in brate, o veti obliga sa astepte in frig ca sa se indure cineva sa-i cerceteze cazul si apoi sa mearga pana la Pediatrie pe jos? E clar: ce-i lipseste conducerii spitalului (si, pe verificate, unei mari parti din angajatii lui) este tocmai omenia, intelegerea si grija pentru starea pacientului.
   Daca asa va purtati cu noi, de ce mai platim asigurari de sanatate? Mai bine se desfiinteaza spitalele de stat si, cine are bani, poate mai traieste, iar cine nu…

 6. Câinii din curtea Sju cand ii strângeți? ?? Degeaba puneti bariere sa nu intre oamenii daca intra cainii si se caca pe toate aleile si pe toate florile!

 7. Niste cretini…. alta spaga la portar. Dupa ce a luat doate deciziile pentru restricii, dobitocul care a luat decizia poate se intereseaza si de hrana proasta din spital, de nesimtirea personalului si de calitatea mediocra actului medical. Poate pune restrictii si la astea. Poate explica comunistii astia spagari de ce un tata la privat poate asista la nasterea copiluiui si la stat nu se poate.

 8. Toate astea din cauza cretinoidului de manager popa.
  Sunt de acord pentru degrevarea spatiilor unde se lucreaza, dar de ce trebuie sa dureze asa mult lucrarile, una la mana si a doua, de ce personalul trebuie sa intre cu masina personala pana la usa spitalului si nu masinile cu bolnavi si a treia, cine face aceasta constatare, portarul???
  Este strigator la Dumnezeu, ce dobitoci pot fi la conducerea unor institutii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ