Bugetul Programului Rabla Plus pentru persoane fizice a fost suplimentat, de luni, 15 iulie, cu 15 milioane de lei – a anunțat Ministerul Mediului.

Și băcăuanii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 de lei, dar care să nu reprezinte mai mult de 50% din prețul de comercializare a unui autovehicul nou, pur electric. În cazul achiziționării unui autovehicul nou, electric, plug-in, cu sursă de alimentare externă, cumpărătorul poate primi 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare a autovehiculului.

Acest tip de autovehicul hibrid trebuie să genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP).
De asemenea, accesarea Programului Rabla Plus nu este condiționată de casarea și de radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare oferită în Programul Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus.

În cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 de lei, cât și de ecotichetul de 45.000 de lei. În situația achiziționării unui autovehicul electric hibrid plug-in, cumpărătorul va încasa prima de casare de 6.500 de lei și ecotichetul de 20.000 de lei.