Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a lansat a doua emisiune de titluri de stat din Programului Tezaur – ediția CENTENAR, destinată exclusiv populației.

Titlurile de stat pot fi cumpărate până pe 24 august de la toate unitățile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal, iar până pe 23 august prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română din mediul urban și până pe 22 august din mediul rural.

Titlurile de stat, cu o valoare nominală de 1 leu, au scadența la 3 ani, o dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Cum cumpărăm titluri de stat „Centenar”

Cumpărarea titlurilor de stat se poate face prin numerar, dar și prin virament bancar, atât prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului cât și prin oficiile poștale din rețeaua Poșta Română.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăși 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua Poșta Română.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Pe 6 iulie s-a încheiat prima emisiune de titluri de stat pentru populație lansată de MFP în Programul TEZAUR – ediția CENTENAR, cu o maturitate de 5 ani și o dobândă de 5% pe an. Volumul total de subscriere atins a depășit 786 de milioane de lei.