Băcăuanii pot subscrie și în luna mai pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației, în Programul Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, de 4%, de 4,5% și de 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate până pe 31 mai 2019, inclusiv, de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, până 30 mai 2019, inclusiv, prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban și până pe 29 mai 2019, inclusiv, de la oficiile poștale din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii și a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.
Titlurile de stat sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună, perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitatea lor va fi stabilită în funcție de interesul manifestat de investitori.


PUBLICITATE