Doua investitii urmeaza sa fie realizate la Aeroportul International „George Enescu” Bacau dupa ce Consiliul Judetean (CJ) a preluat obiectivul de la Blue Air. Prima vizeaza continuarea lucrarilor de modernizare a Aeroportului, iar a doua, pista. Pentru ambele se asteapta aflarea câstigatorului.

„Rezultatul licitatiei pentru modernizarea Aeroportului a fost contestat, a explicat Dragos Benea, presedintele CJ Bacau.

Asteptam raspunsul Comisiei Nationale de Solutionare a Contestatiilor, dupa care vrem sa ne miscam cât se poate de repede. Tot saptamâna aceasta au fost depuse ofertele pentru proiectarea pistei.“ Licitatia pentru modernizare, organizata in 2014, a fost anulata din cauza ca ofertele ar fi fost neconforme, fiind reluata in februarie 2015.

PUBLICITATE

Prin proiectul de modernizare a Aeroportului „George Enescu”, in valoare de 57 de milioane de lei, vor fi construite un turn de control, un terminal de pasageri, o parcare auto, garaje, birouri, o centrala termica, un rezervor de apa pentru stingerea incendiilor, o statie de pompare, un terminal pentru transportul rutier, un drum de acces la radiofar si o uzina electrica.

Proiectarea pistei va costa un milion de euro, iar lucrarile, circa 37 de milioane de euro. Investitiile care vizeaza pista au drept scop cresterea capacitatii portante la indicele CP 65, astfel incât aceasta sa poata fi utilizata de avioane grele si sa duca la cresterea numarului de pasageri.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Aeroportul lui Benea are acelasi final de poveste ca si Spitalul lui Stavarache (sau str Milcov,Sala Sporturilor etc).
    Se mai uita cineva in gura lor?

  2. Dupa modernizare dacă totuși printr-o minune va avea loc ar fi buna introducerea mai multor companii aeriene cu zboruri pe aceeași ruta poate mai scad preturile
    Se numește concurenta domnule benea

LĂSAȚI UN MESAJ