Fenomenul Brexit ii face pe români sa se intoarca la pasaport/Foto: Ramona Ionescu

– aglomeratia din ultima perioada la Serviciul Pasapoarte, prevesteste valul de solicitari ce va urma in urmatoarele doua luni de foc ale verii – bacauanii care muncesc in Marea Britanie si se tem de efectele Brexit-ului, isi fac deja pasapoarte noi – cele mai cerute sunt pasapoartele electronice

Afectati sau nu de Brexit, bacauanii care muncesc sau isi petrec concediile in afara tarii, au inceput sa ingroase cozile la ghiseele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau.

Numarul solicitarilor zilnice a crescut deja de la 100 la 150 de cereri/zi si conform asteptarilor, volumul de munca va creste cu siguranta in perioada urmatoare. Programarea online si camera live montata la Serviciul Pasapoarte, sunt alte doua modalitati prin care bacauanii isi pot gestiona timpul pâna la depunerea documentelor.

PUBLICITATE

“Majoritatea cetatenilor care se prezinta la noi, isi fac pasapoarte pentru ca cele eliberate in 2011, expira anul acesta. Au fost destule persoane care au spus ca lucreaza in strainatate si isi reinnoiesc pasapoartele ca sa fie mai siguri si nu pentru ca le-ar fi impus cineva acest lucru. Cetatenii sunt foarte multumiti de programarile care se fac pe internet, pentru ca astfel isi pot gestiona timpul. Cei care nu stiu inca despre acest sistem de programare, vin isi iau bon de ordine si daca au de rezolvat altceva intre timp, pot verifica pe camera live la ce numar de ordine s-a ajuns”, declara comisarul sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Pasapoarte Bacau

Daca de luni pâna vineri, se lucreaza de la ora 8.30 la 16.30, in zilele de miercuri, programul de lucru cu publicul se prelungeste pâna la ora 18.30, pentru a raspunde tuturor solicitarilor. Important de retinut este faptul ca in fiecare zi de marti, o echipa mobila de la Serviciul Pasapoarte se deplaseaza la Primaria Onesti pentru a raspunde cererilor persoanelor care locuiesc in zona si care, scutesc astfel câteva drumuri pâna la sediul Serviciului Pasapoarte din Bacau.

Bacauanii care vor sa se programeze online in vederea depunerii dosarului pentru eliberarea pasaportului pot accesa urmatoarea adresa: http://www.prefecturabacau.ro/programare-online-depunere-dosar-pentru-eliberare-pasaport/, iar cei care vor sa verifice numarul de ordine, pot folosi link-ul: http://www.prefecturabacau.ro/camerapasapoarte/.

Costul unui pasaport electronic este de 283 lei (valabilitate 5 ani), pentru copiii care au sub 12 ani se plateste o taxa de 258 lei (valabilitate 3 ani), iar pentru un pasaport temporar se achita 219 lei (valabilitate 12 luni).

Taxele pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice si temporare se pot plati la agentiile CEC Bank.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ