Ordinul European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae – OEVE), institutie de drept privat, infiintata in anul 1273, in Austria, si care are un Consulat si Legate in mai multe orase ale României, inclusiv in Iasi, a inclus Bacaul in aria sa de interes si va infiinta, pe 13 iunie, un Scaun si in acest oras.

Evenimentul, care va fi marcat printr-o serie de manifestari specifice domeniului, unice in viata urbei noastre, timp de doua zile, in perioada 12 – 14 iunie, a fost prezentat, in avanpremiera, de patru cavaleri bacauani ai vinului, Eugen Burca, Cristian Bunea, Alexandru Boghiu si Sorin Petrescu.

Intâlnirea de bunvenit a cavalerilor va avea loc, pe 12 iunie, la Uzina de vinificatie Eug Prod, din Traian, care va sarbatori, cu aceasta ocazie, cei 20 de ani de la infiintare.

Evenimentul pentru publicul larg va avea loc in Piata Tricolorului, cu incepere tot din 12 iunie, unde, in parteneriat cu Primaria Bacau, vor fi amenajate opt casute de lemn unde vor fi prezente tot atâtea cunoscute crame din România, unde vor avea loc si degustari de vinuri, la anumite intervale de timp.

Lânga fiecare casuta va fi parcat si câte un automobil de epoca (prin colaborarea cu filiala Bacau a Retromobil Club România), iar un grup de actori vor intruchipa tot atâtea personaje in costume de epoca.

Pe 13 iunie, insa, pâna la ceremonia propriu-zisa de infiintare a Scaunului Cavaleresc si de primire de noi membri in OEVE, care va avea loc la Teatrul „Bacovia”, de la ora 16.45, va fi organizata traditionala parada ecvestra a cavalerilor, cu sprijinul Clubului Sportiv Ecvestru Decebal.

In dimineata zilei de 13 iunie, oaspetii cavalerilor bacauani, din tara si de peste hotare, din Consulatul România, legatele Moldova, Transilvania si Muntenia, din Ungaria, Serbia, Muntenegru si Austria, vor vizita asezamântul de cultura de la Tescani, iar ziua se va incheia cu traditionalul Bal al Cavalerilor Vinului, care va avea loc la Restaurantul Decebal.

OEVE are deja un grup de membri din Bacau, iar din 13 iunie va mai avea inca 11. Acum, Ordinul este prezent in 27 de tari, cu peste 5.000 de cavaleri, iar Consulatul României a fost infiintat in anul 2011.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ