Marti, 13 septembrie, Consiliul de Administratie (CA) al societatii Rafo Onesti se va intruni si va emite unele hotarâri care sa conduca la iesirea din blocajul achitarii drepturilor salariale, instalat de la inceputul acestui an. Vestea a fost data salariatilor de Igor Rohlin, membru al CA, care a stat din nou de vorba cu rafinorii.

Tot marti, salariatii se vor aduna din nou in fata pavilionului administrativ al rafinariei, asa cum au procedat si pe 5 si pe 7 septembrie, dar când au fost intr-un numar mai mic. Ei s-au declarat acum hotarâti sa nu plece acasa pâna când administratia nu le va spune când si cum isi vor incasa lefurile restante, dar si cum va rupe legatura angajati-angajator, cu respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Munca, daca nu mai exista nicio garantie cu privire la continuarea activitatii Rafo.

Inca de miercuri, 7 septembrie – a mai precizat Igor Rohlin – CA a emis o noua adresa catre actionarul majoritar si i-a solicitat imperativ sa achite obligatiile salariale restante, dar si un program pe care il va urma Rafo in viitorul apropiat. Salariatii au deschis deja un proces in instanta cu privire la neachitarea drepturilor salariale. In plus, Sindicatul Rafinorul a sesizat Inspectoratul Teritorial al Muncii cu situatia salariatilor, dar si Ministerul Justitiei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ