– un altul se pregatea sa plece acasa cu un calorifer, iar robinete de calorifer si obiectele sanitare dispar frecvent

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau a fost modernizat in totalitate iar pacientii din judet au putut sa se bucure de noile conditii de la sfârsitul lunii mai a acestui an, când a avut loc inaugurarea obiectivului.

Dupa finalizarea lucrarilor s-a amenajat o sala de asteptare si s-a implementat un sistem de ticketing, care le ofera posibilitatea pacientilor sa urmareasca pe monitoare ordinea bonurile si sa nu mai stea in fata cabinetului. S-au infiintat si unitati de alimentatie publica de unde isi pot cumpara o cafea, un ceai, produse de patiserie sau chiar mâncare.

Si toaletele au fost modernizate si utilate cu produse de igiena, dar dupa jumatate de an de la darea in folosinta a policlinicii s-a constatat ca toate aceste lucruri nu au fost deloc apreciate de cei care i-au trecut pragul. In aceste luni s-au furat mai multe obiecte sanitare din toalete (suport pentru prosop, recipient pentru sapun lichid, suport pentru hârtia igienica), robinete de la calorifere, sapunul si chiar hârtia igienica.

„Problemele au inceput inca de anul trecut când a fost data in folosinta prima aripa din ambulatoriu. Agentii de paza au prins atunci un barbat care desfacuse caloriferul si se pregatea sa plece cu el. Altul avea un colac de toaleta ascuns sub geaca”, spune Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau. Pacientii nu folosesc nici sala de asteptare, preferând in continuare sa stea buluc la usa cabinetului si sa aglomereze holurile, ceea ce face dificil transportul bolnavilor cu targa sau caruciorul.

Peretii holurilor au fost zugraviti pâna la jumatate de doua ori pâna acum, pentru ca oamenii obisnuiesc sa se sprijine cu picioarele de zid. „Lucrarea este inca in garantie iar constructorul este obligat sa inlocuiasca tot ce lipseste. Pâna acum a schimbat scaunele din sala de asteptare de doua ori, majoritatea fiind sparte, si a inlocuit foarte multe robinete de la calorifere pentru ca se fura si nu intelegem ce fac cu ele, acestea fiind facute special pentru spital si nu se potrivesc cu cele pe care le au acasa.

In curând se va iesi din garantie si atunci va trebui sa facem din banii nostri aceste investitii si nu cred ca ne vom permite. De aceea facem apel la pacientii civilizati sa ia atitudine daca observa situatii de furt sau distrugere”, a mai spus Romanet. Pentru reabilitarea ambulatoriului de la SJU Bacau s-au investit circa 4 milioane de euro, fonduri europene si de la Consiliul Judetean Bacau.PUBLICITATE