Se constituie filiala judeteana a Forumului Montan din România

0

Reprezentantii a 16 unitati administrativ-teritoriale din zona montana a judetului Bacau se vor intruni, joi, 13 octombrie, pentru a constitui filiala Bacau a Forumului Montan din România (FMR). Initiativa – ne-a informat managerul Grupului de Actiune Locala (GAL) „Valea Muntelui”, din Asau, Vlad Ochiros – se bucura de sprijinul Agentiei Zonei Montane, din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), dar si de al Consiliului Judetean.

Initiativa constituirii filialei FMR apartine lui Radu Antohe – expert al Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala din MADR, profesorului Dumitru Cojocaru, antreprenorului Petru Pal – din Ghimes-Faget si lui Vlad Mihai Ochiros. La eveniment au fost invitati Lazar Latu – directorul Agentiei Nationale a Zonei Montane (ANZM) din MADR, Radu Rey – presedintele FRM si Sorin Brasoveanu – presedintele Consiliului Judetean.

Cele 16 localitati care se vor inscrie in Forum sunt Agas, Asau, Balcani, Berzunti, Brusturoasa, Comanesti, Darmanesti, Dofteana, Ghimes-Faget, Manastirea Casin, Oituz, Palanca, Slanic-Moldova, Solont, Târgu Ocna si Zemes.

„Scopul filialei Bacau a FMR – spune Vlad Ochiros – va fi promovarea produselor montane traditionale, pe baza calitatii si a valorii adaugate, precum si identificarea legislatiei si a mijloacelor pentru valorificarea acestuia, organizarea micilor producatori agricoli în vederea deschiderii de magazine de degustare locale si la nivelul oraselor mari si identificarea resurselor si a conditiilor pentru organizarea periodica a unor piete volante în zona montana a judetului Bacau si in orasele mari din tara. De asemenea, vrem realizarea de parteneriate cu autoritatile publice si entitatile private interesate, în vederea organizarii a diferitelor alte evenimente specifice zonei muntelui”.

FMR activeaza ca structura de legatura si de colaborare parteneriala principala cu ANZM si cu alte institutii guvernamentale, centrale si locale, cu responsabilitati în zona montana. FMR acopera teritoriul judetelor care au localitati în zona de munte la o altitudine de peste 1.000 m.

La finalul evenimentului, in comuna Ghimes-Faget va fi inaugurat primul magazin cu degustare de produse locale traditionale, „Degustarium”, deschis de Petru Pal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ