* liberalii cer ca alesii care au parasit partidul sa-si piarda mandatele

Mai multe evenimente de pe plan national si local au motivat câtiva membri ai Organizatiei Onesti a Partidului National Liberal ca sa sustina o conferinta de presa.

Gelu Panfil, care este co-presedinte alaturi de Constantin Lazar a acestei organizatii a mentionat ca “desi Curtea Constitutionala a României a declarat la 17 decembrie 2014 ca fiind neconstitutionala ordonanta care a permis trecerea primarilor, a consilierilor judeteni si locali la alte partide si a solicitat Parlamentului României ca sa adopte o lege in acest sens, se pare ca Partidul Social Democrat mai da o lovitura, parlamentarii acestuia complicând lucrurile.

In aceste conditii, la Onesti singura solutie pentru reglementarea situatiei este deschiderea unei actiuni in instanta, pentru ca avem trei consilieri (Adrian Brânzaniuc, Vicentiu Jitcovici si Danut Oprea), care au parasit partidul pe listele caruia au fost alesi in vara anului 2012. Comisia Judeteana de Coordonare a PNL Bacau urmeaza ca sa valideze propunerea noastra”. In aceeasI idee consilierul local Gheorghe Ene a declarat:”

La Parlament legea va iesi altfel decât a recomandat Curtea Constitutionala. Daca la Onesti Consiliul Local va hotari ca nu s-au pierdut mandatele celor trei consilieri, vom actiona in instanta. In Consiliul Local Onesti UNPR, prin cei 5 consilieri pe care ii are este cea de-a doua forta politica din municipiu, fapt ce este in contradictie cu ceea ce au votat onestenii in 2012”.