– senatorul PNL Dragos Luchian respinge categoric ideea ca taxa de salubritate ar putea fi injumatatita, asa cum pretinde deputatul PSD Cosmin Necula – senatorul spune ca reincep lucrarile pe strada Milcov si ca a facut rost de inca o treime din banii necesari pentru decolmatarea lacului de la Insula de Agrement

Conducerea organizatiei judetene a Partidului National Liberal a organizat ieri o conferinta de presa pentru a-i da o replica deputatului PSD Cosmin Necula, in problema taxei de salubritate. Deputatul a decis sa promoveze in Consiliul Local un proiect privind diminuarea taxei de salubritate de la 12 lei/luna/locuinta la 6 lei/luna/locuinta si eliminarea diferentei dintre taxa platita de cei care au tobogan si ceilalti bacauani, prin modificarea HCL 293/2014. Parlamentarul spunea ca e vorba despre o initiativa civica intrucât PSD nu mai are reprezentanti in CL Bacau, dupa ce Zvetlana Zaharia si George Bogatu au demisionat.

„Nu este vorba decât despre populism. Este o intoxicare a opiniei publice, o tema nociva aruncata in spatiul public, pe care as vrea sa vad daca si-o asuma si sefii de partid ai deputatului Necula si-o asuma”, a spus deputatul Ionel Palar, copresedinte PNL Bacau. „Te poti juca singur in groapa cu nisip, dar nu trebuie sa aduci prejudicii comunitatii. Nu credeam ca poate exista atâta populism si demagogie. Taxa de salubritate in forma sa actuala a fost aprobata de catre Consiliul Local si acopera cheltuielile de salubrizare.

Se intrevede si o majorare a costurilor cu depozitarea deseurilor, cu patru milioane de lei pe an, dupa ce vor intra in folosinta noile capacitati de stocare. S-a vorbit si despre mutat bani de la un capitol la altul in problema salubritatii, ceea ce este o aberatie, o ilegalitate”, a spus senatorul Dragos Luchian, cel care aproape sigur va fi candidatul PNL la alegerile pentru Primaria Bacau. „PSD merge pe aceeasi linie: pomana, subventii, idei de hotie. Hot este si cel care fura voturi prin minciuna”, a completat si Tudorita Lungu, copresedinte PNL Bacau.

Se reiau lucrarile pe strada Milcov

Un subiect mai important si palpabil pentru bacauani, prezentat in conferinta de presa, este modernizarea strazii Milcov, care se pare ca intra iar in santier. „Lucrarile pe strada Milcov vor fi reluate peste circa o luna. Deocamdata s-au obtinut toate avizele, iar luni va fi expusa toata documentatia pe sistemul electronic de achizitii publice. In circa 20 de zile se vor deschide ofertele, va fi desemnat executantul, iar lucrarile vor putea fi reluate. Mai sunt de efectuat lucrari in valoare de circa opt milioane de lei. Timpul de executie nu cred ca poate fi mai mare de doua luni”, a spus senatorul Dragos Luchian.

Termenele nu vor putea fi respectate daca licitatia va fi contestata, insa Luchian crede ca nu vor aparea astfel de probleme, dat fiind ca este vorba despre un rest de lucrare.

Bani pentru decolmatarea de la Insula

Senatorul Luchian a mai anuntat ca, la ultima rectificare bugetara, a reusit sa atraga alte trei milioane de lei pentru lucrarile de decolmatare a lacului de la Insula de Agrement. Decolmatarea este parte a proiectului de modernizare a Insulei, aflat in derulare. Din cele noua milioane de lei necesare, pâna acum s-a alocat doar un milion de lei. Lucrarea este facuta de firma Romgan, care si-a indeplinit sarcinile in masura in care a si fost platita.

Mai exact, a lucrat in timpul verii, iar in august, când s-au terminat banii, santierul a fost inchis. Administratorul Romgan, Laurentiu Ganea, ne-a declarat atunci ca firma pe care o conduce va respecta contractul intocmai, dar va lucra doar in masura in care se aloca si fonduri. „Acum sunt bani si depinde doar de constructor sa avanseze cu lucrarile”, a spus senatorul Luchian.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Proiectul pentru diminuarea taxei de salubritate, propus de d-l deputat Necula, reprezintă un adevărat sprijin pentru noi, băcăoanii, care trăim cu greu din salariile, pensiile și alocațiile actuale.
  Reprezentanții PNL Bacău vorbesc de pe poziția ”omului sătul” care nu-l crede pe cel flămând.
  D-l ing. agronom Dragoș Luchian, fost viceprimar al Bacăului, respinge propunerea fără a formula o argumentare justificativă și e mai bine să nu facă nimic pentru băcăoani, așa cum s-a comportat ca viceprimar. Mai dorește dumnealui să ajungă primar; ar fi o catastrofă și mai mare.
  D-l deputat Paler consideră propunerea ”o intoxicare, o temă nocivă”, dar dumnealui ce a făcut și ce face pentru noi băcăoanii ? Bine că el și-a construit un bloc cu multe etaje,inchiriat unor laboratoare, iar pentru noi, NIMIC. Sper ca la viitoarele alegeri, să ne lumineze Dumnezeu mintea și să votăm, cu adevărat, pe cei care merită !

  • Rodioane, ce-ti mai place saorma!!! Ai gândirea plata a lui Necula și Manolache la un loc. Iar de consolare sa știi ca Necula nu va fi primar nici la Magura macar,

  • Retardatule/o, PSD-istii tai au semnat un contract de salubritate cu ROMPREST care va costa fiecare cetatean de cel putin 2 ori mai mult decat in prezent TONA de GUNOI. Ia mergi si cauta putin articole despre ADIS Bacau care a incredintat pe 8 ani acest serviciu la preturi de 4 ori mai mare decat are in prezent SOMA. sunt niste MIZERABILI si vei vedea cum se va dubla taxa de salubritate, nu se va injumatati cum visezi in prezent.

 2. Daca bacauanii vor alege tot candidat PNL inseamna ca ca ne meritam eticheta de ” moldoveni prosti” .
  Pai, Luchian a fost mana cu care a furat Stava iar acum s a reinventat si el inainte de alegeri si se agita , chipurile, sa puna orasul la punct. Mi e sila !!!

LĂSAȚI UN MESAJ