Salariații societății Rafo Onești care stau de mai multă vreme acasă într-un soi de șomaj tehnic au transmis administratorilor rafinăriei, prin intermediul Sindicatului Rafinorul, că de la 1 septembrie refuză această formă de concediere.

Ei se vor întoarce în rafinărie și vor protesta permanent, în diferite forme, dacă nu le sunt achitate drepturile de natură salarială, restante de la începutul anului. De asemenea – se arată în mesajul transmis administratorilor – salariații care trebuie să asigure siguranța și funcționarea unor obiective din rafinărie nu vor mai intra în uzină cel puțin două schimburi, pentru a fi la limita prevederilor regulamentului intern în baza căruia pentru trei absențe nemotivate de la locul de muncă li se poate desface contractul individual de muncă.

Un mesaj cu caracter de ultimatum a fost trimis și actualului acționar majoritar al Rafo, Daniel Goldenberg. „În baza a tot ceea ce se întâmplă la nivel de Rafo din momentul în care ați devenit acționar majoritar și în mod special în relația de comunicare sindicat-acționar – se arată în mesajul semnat de liderul sindicatului, Ion Marian -, se constată că nu aveți niciun interes cu privire la Rafo, dar aveți o atitudine inumană față de salariații care sunt neplătiți de șapte luni. In acest sens vă readucem aminte că a trecut o lună din momentul în care, contractual, trebuia să achitați aceste drepturi și două săptămâni de când v-ați anagajat față de administrație că veți plăti măcar parțial aceste obligații”.

Ion Marian i-a dat de înțeles acționarului majoritar că rafinorii nu mai speră în ceva de la el, dar i-a solicitat, totuși, în numele salariaților ca, „dacă este un acționar responsabil și are intenții pozitive cu privire la Rafo și salariați”, să găsească soluții pentru a achita drepturile de natură salarială, iar dacă nu să dispună ruperea relațiilor de muncă angajat-angajator, în condițiile în care nu ar avea de gând să dezvolte și să repornească rafinăria.

Sindicatul a trimis, recent, o notificare și Inspectoratului Județean al Muncii cu privire la situația disperată a celor circa 370 de salariați de la Rafo și așteaptă intervenția acestuia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Acest domn ( tovaras ) Marian a distrus RAFO umar la umar cu alde Iacobov ( in fata caruia facea temenele ) si PSD-ul al carui membru marcant era.Cat de nerusinat poate fi acest om ? Cat de naivi pot fi salariatii care inca il mai asculta si il mai urmeaza ? Cautati-va de munca fratilor , nu va mai uitati la comunistul asta , daca RAFO se va reporni canva , asta depinde de altii , nu de voi sau de dl.Marian , foarte bine , va veti angaja inapoi…Lasati-l pe Marian , lasati hotii pesedisti din Bacau si cautati-va de munca. Munca adevarata si cinstita !

  2. Nu le-a ajuns cutitul la os, ca majoritatea care au ramas sunt sefuti cu salarii de sute de milioane pe luna care au “pupat maini” cu fiecare schimbare de actionariat, sa-si pastreze locurile caldute si de neinlocuit. Care stie meserie cu adevarat a plecat din timp si si-a facut un rost, care nu au vrut sa mai munceasca i-au pacalit pe altii, au plecat in strainatate dar nu la munca sa se spetesca, ci sa fie intretinuti de alti fraieri care erau deja stabiliti acolo.
    Cand o sa li se termine rezervele financiare o sa iasa la munca adevarata, pentru ca o a doua RAFO sa tai frunza la caini si sa cosesti iarba si sa iei salariul intreg, nu o sa mai existe !
    Fiti realisti si nu va mai dati victime atat si cautati vinovatii, aceasta situatie predomina de ani de zile, se stia ca odata si odata se va inchide robinetul, nu ati fost anuntati ieri ca nu va mai da bani.

  3. De cand Rafo a intrat pe mana politicienilor nu a mai functionat.Sa spalat bani si atat.Fac puscarie ;Iancu si altii,uni au murit,cei prezenti la conducere au rezerve financiare si relatii dar cei fara curaj asteapta la mila lor.Plecati ca nu e tarziu.

LĂSAȚI UN MESAJ