primarul Cosmin Necula

Gala Învățământului Băcăuan, devenită deja tradiție, în cadrul căreia sunt evidențiați cei mai buni elevi și profesorii lor, va avea loc și anul acesta, în ciuda unor incertitudini vehiculate în mediul școlar.

Ar fi cea de-a zecea ediție consecutivă a unui eveniment care animă deopotrivă elevi și cadre didactice care au obținut rezultate remarcabile în competițiile naționale, internaționale sau pur și simplu pe parcursul ultimului an de învățământ.

„S-a zvonit că această Gală nu va mai avea loc anul acesta, dar ceea ce pot eu să spun este că vom organiza manifestarea și anul acesta.

PUBLICITATE

Deosebirea față de edițiile anterioare este că nu vom mai împărți plicuri cu bani pe scenă, pentru că deja s-au alocat sume importante prin intermediul burselor școlare.

Va fi o manifestare de recunoaștere a meritelor, dar fără plicuri”, a spus primarul Cosmin Necula, care nu a precizat încă o dată precisă.

Suma virată din bugetul local pentru bursele școlare se ridică la 2,75 milioane lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Am așteptat impacienți un răspuns al domnului primar, iar după trei săptămâni, am primit răspunsul: „S-a zvonit că această Gală nu va mai avea loc anul acesta, dar ceea ce pot eu să spun este că vom organiza manifestarea și anul acesta.” Nu știu cât de mare ar fi putut fi coincidența încât domnul Necula să anunțe desfășurarea Galei exact după numeroasele „strigăte” ale olimpicilor! Întrucât această Gală va avea loc „fără plicuri”, de ce a durat atât de mult să se organizeze? Se pare că, deși domnul Stavarache, fondatorul Galei Învățământului Băcăuan, a fost suspectat de „politizarea Galei”, acum învățământul este lăsat la coadă pentru că elevii minori nu au putere în domeniul acesta! Dar, cu ce scop lăsăm politica să întervină în plan educațional? În legătură cu bursele, acestea nu oferă suport din punct de vedere financiar olimpicilor! Spre exemplu, la Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”, premiile la olimpiade nu reprezintă un criteriu de a obține bursă; astfel, un elev care se implică în activitațile extrașcolare are dreptul la această bursă oferită de primărie, dar un olimpic, nu! În cazul în care domnul primar pune accent pe aceste burse, ar trebui să adauge și secțiunea „burse pentru olimpici”, pentru că vă asigur că materialele sunt extrem de scumpe, timpul „pierdut” pentru a învăța nu se mai pune, pentru că se presupune că un olimpic face asta din pasiune! Noi, olimpicii, am primit mici atenții din surse care nu au legătură cu Primăria, spre exemplu, olimpicii de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și de la Colegiul Național „Ferdinand I”, au primit niște bani de la Asociația Părinților, precum și olimpicii și elevii cu rezultate remarcabile de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, au fost premiați în cadrul evenimentului „Vrănceanu Fest”, bani primiți, de asemenea, de la Asociația Părinților și alți sponsori (Inner Wheel, premiile “Catarama” etc.). Dacă lucrurile vor continua așa, nu știu cu câți olimpici va mai rămâne Bacăul..

LĂSAȚI UN MESAJ