Femeia astepta sa auda clopotul de la biserica ca sa-si ia medicamentele la prânz / foto: Ramona Ionescu

Pe treptele casei cu numarul 250 din satul Floresti, comuna Scorteni, isi odihneste oasele o femeie trecuta de 70 de ani.

Cu basmaua neagra trasa pe ochi, imbracata cu o fusta neagra si lunga cum le sta bine femeilor de la tara, cu o flanela impletita si o vesta aruncata pe deasupra, femeia se sprijinea intr-o cârja si se incalzea la soare. Pe ulita satului era ceva animatie, pentru ca venise primarul cu niste invitati.

“Tanti Filica, ce mai faci? Cum o mai duci?”, se auzi vocea grava a lui Mircea Ambarus, primarul comunei Scorteni. Femeia se ridica greu de pe treptele casei si traverseaza curtea gospodariei pentru a veni la gard. Pâna sa ajunga batrâna la noi, primarul imi face o scurta prezentare. Intre timp, batrâna a ajuns la gard si a schimbat câteva vorbe cu primarul. La biserica din sat au inceput sa bata clopotele si femeia tresare:

PUBLICITATE

“Asteptam sa aud clopotul de la biserica ca sa-mi iau pastilele”, spune Filica Patrascu, facând cale intoarsa catre casa. Primarul ii striga in urma ca o sa-i trimita un om sa-i aduca lemne de foc si sa i le crape.

“Avem câtiva batrâni in sat de care trebuie sa avem grija. Cu ajutorul oamenilor care beneficiaza de ajutor social, incercam sa le facem traiul mai usor, ducându-le câte ceva de mâncare, carându-le apa sau crapându-le lemne de foc pentru iarna”, spune primarul Ambarus.

“Pe batrâna o cheama Filica Patrascu si are 74 de ani. Toata viata a locuit cu fratele ei Gheorghe, in vârsta de 70 de ani. Filica are niste probleme medicale si era necesar sa stea cineva cu ea. Cei doi frati s-au nascut si au crescut aici, in casa parinteasca. Anii si-au spus cuvântul, iar coliba lor nu mai prezenta siguranta. Casa veche de peste 150 de ani era degradata si pe cale sa se prabuseasca peste cei doi frati. Le-am adus pentru inceput un modul in care sa stea si apoi, cu fonduri destinate situatiilor de urgenta, le-am ridicat casa aceasta.”
Mircea Ambarus, primarul comunei Scorteni


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Este sfidator si lipsit de bun simt cum Ambarus incearca din disperare sa se agate de orice aspect social care iar mai aduce niscaiva imagine in comuna Scorteni !Omule .opreste-te chiar nu mai ai ratiune si logica !Tu ai asasinat o comuna 2 mandate de primar si 1 mandat de viceprimar chiar nu mai ai bun simt deloc !

LĂSAȚI UN MESAJ