– militarii au gasit multe nereguli si acolo unde nu s-au putut remedia pe loc au acordat termen de conformare

De la inceputul acestui an, pompierii de la inspectia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau au verificat aproape 250 de unitati de invatamânt din judet, pentru a stabili daca indeplinesc normele de siguranta pentru scolari.

„Pe timpul controalelor s-au constatat si deficiente. O parte au fost rezolvate pe timpul verificarilor, dar au fost aplicate si sanctiuni”, spunea col. Giani Tisescu, imputernicit adjunct al inspectorului sef de la ISU Bacau. Peste 300 de nereguli au fost identificate, din care doar 53 s-au putut remedia in prezenta militarilor, pentru celelalte fiind aplicate 232 de avertismente si 4 amenzi, in valoare totala de 2.500 de lei si s-a stabilit un termen pentru conformare.

„Printre neregulile constatate la unitatile de învatamânt se numara si punerea în functiune fara a se solicita sau obtine autorizatiile de securitate la incendiu, persoanele cu atributii în domeniul apararii împotriva incendiilor nu erau atestate pentru ocupatia de cadru tehnic, stingatoarele lipseau sau nu erau verificate periodic conform instructiunilor de functionare”, a explicat cpt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

S-au mai gasit si instalatii electrice defecte sau cu improvizatii, materiale combustibile depozitate in centrale termice, cai de evacuare nemarcate sau impracticabile din cauza mobilierului sau a tonomatelor amplasate pe holuri iar planurile de evacuare in caz de incendiu nu erau actualizate. Verificarile vor continua si in perioada urmatoare pentru ca pompierii sa se asigure ca institutiile de invatamânt nu prezinta pericole pentru elevi.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ