În curând scolile profesionale îsi vor deschide usile pentru o noua generatie de elevi, iar 28 de tineri vor putea deprinde tainele unei noi meserii datorita sprijinului acordat de Holzindustrie Schweighofer pentru Colegiul Tehnic Grigore Cobalcescu din Moinesti.

La absolvirea clasei nou înfiintate prin acest program, 14 dintre tineri vor primi calificarea de lacatus mecanic iar ceilalti vor deveni electricieni joasa tensiune. La terminarea studiilor, toti elevii vor putea opta pentru un loc de munca în cadrul companiei Holzindustrie Schweighofer – bineînteles, daca vor dori acest lucru.

În afara de bursa de studii de 200 de lei oferita de stat, fiecare dintre ei va primi pâna la 750 de lei suplimentar, în fiecare luna, în functie de rezultatele la învatatura. Compania a alocat pentru acest proiect-pilot suma de 240.000 de euro, pentru anul scolar 2016-2017.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Normal că 250000 euro e praf aruncat în ochii noștri.Și reclamă ca să zică proștii uite ce băieți buni.Dar cînd munții vor veni la vale nu știu ce vom face?Bine nu ne v-a fi.

LĂSAȚI UN MESAJ