Unitatea de învățământ a prins culoare prin implicarea profesorilor și a elevilor, care și-au dorit ca școala lor să fie diferită de celelalte și să le ofere o atmosferă caldă.

Au început cu plantarea de flori și au continuat cu curățarea unui teren de peste 300 metri pătraţi, pe care a apărut apoi un mic părculeţ, un loc de socializare pentru elevi în timpul programului de lucru, decorat cu vesele cauciucuri reciclate și pictate.

Dar imaginea s-a schimbat complet când gardul şcolii a adus la viaţă, prin culori vii, personaje de poveste ca: elefantul albastru, elefantul roz, girafa fiţoasă, maimuţica zâmbăreaţă sau fetiţa care citeşte, toate pictate de elevi alături de profesoarele Mihaela Țăranu și Ioana Alexandra Sion.

Pentru a desfășura aceste activități, cadrele didactice au avut parte și de sprijinul directoarei școlii, profesor Mihaela Custură, însă nu vor să se oprească aici. Mai au și alte proiecte de pus în aplicare, la care sunt așteptați să participe toți elevii din comună.

“Proiectele au fost iniţiate graţie colaborării şcolii noastre cu UNICEF şi alţi parteneri şi sunt pentru beneficiul elevului. Se vor derula mereu, până când şcoala va ţipa de fericire. Avem toată disponibilitatea şi energia necesară transformării, nu doar a şcolii ca spaţiu, ci a concepţiei despre educaţie, în general.”

prof. Mihaela Țăranu, Școala Gimnazială Letea Veche, inițiator și coordonator al proiectului