Scoala din Slobozia Noua nu are apa curenta si nici grupuri sanitare functionale

Scoala cu clasele I-VIII din Slobozia Noua, comuna Stanisesti, a avut lacatul pe usa si ieri. Asta dupa ce acolo se depistase un focar de Hepatita A, iar Directia de Sanatate Publica (DSP) a decis inchiderea ei, inca de la mijlocul saptamânii trecute.

Se preconiza ca redeschiderea sa fie luni, 30 mai, insa, in urma recontrolului inspectorilor sanitari, au fost rediscutate si alte probleme, mai vechi.

„Unitatea scolara, la ora actuala, nu functioneaza. Aceasta nu are autorizatie sanitara de functionare, deoarece nu indeplineste conditiile minime de autorizare si anume: nu are apa curenta si nici grupuri sanitare. Atât apa, cât si grupurile sanitare sunt intr-o alta cladire din curtea scolii, unde apa nu este potabila, iar toaletele sunt insuficiente, respectiv doar doua la 200 de copii. Când se vor indeplini criteriile minime de autorizare, unitatea scolara va solicita autorizatia”, a declarat Anda Dumitrescu, purtator de cuvânt la DSP Bacau.

PUBLICITATE

Având in vedere ca in localitate exista in monitorizare 18 cazuri confirmate cu Hepatita A, dintre care majoritatea elevi, inspectorii sanitari au dispus ca in scoala sa se faca dezinfectie generala, pentru eliminarea oricarui pericol de imbolnavire. Mai mult, la momentul reluarii cursurilor se va efectua si un triaj epidemiologic riguros al tuturor copiilor.

Conducerea unitatii de invatamânt a facut demersuri pentru rezolvarea problemelor si vrea sa redeschida scoala cât mai repede. „Am incheiat contract cu o firma sa aduca doua cabine de WC ecologice si sper sa rezolvam si cu apa, macar sa putem incheia anul. La aceasta scoala lucrarile s-au sistat in 2008. Atunci mai era nevoie de 1,3 miliarde de lei pentru imprejmuire, asigurarea apei curente si realizarea unei fose septice, pentru ca sunt grupuri sanitare in incinta scolii, dar nu avem apa curenta.

Astazi (n.r. – luni) am depus la DSP documentatia pentru a functiona pe propria raspundere si as vrea de marti sa incepem”, a declarat prof. Constantin Rotariu, directorul Scolii „Slobozia Noua”. In institutia de invatamânt invata peste 200 de copii, de la clasele I-VIII, dar si cei de gradinita.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ