Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al județului Bacău (I.S.U.J. Bacău) sprijină programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, derulat de Ministerul Educaţiei Naționale, prin intermediul Inspectoratului Școlar al județului Bacău, în perioada 6 – 10 aprilie 2015.

Această perioadă va fi dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, scopul acestui program fiind implicarea tuturor copiilor preşcolari / elevi şi a cadrelor didactice în activităţi care să pună în valoare talentele şi capacităţile în diferite domenii.

„Şcoala altfel” constituie un bun prilej pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău de a prezenta atât copiilor cât şi cadrelor didactice, aspecte importante legate de activităţi derulate de instituţie şi de a-i familiariza cu rolul şi principalele atribuţii ale inspectoratului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

PUBLICITATE

În acest scop, la I.S.U.J. Bacău se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, în toate subunitățile subordonate, ocazie cu care vor fi derulate activităţi practice de educare şi instruire a celor mici, în scopul prevenirii situațiilor de urgență, precum şi de limitare și înlăturare a efectelor produse de acestea.

24 unităţi de învăţământ din judeţul Bacău şi-au anunțat dorinţa de a vizita instituţia noastră. Cei prezenţi vor avea parte de prezentări privind tehnica de intervenţie din dotarea salvatorilor militari şi exerciţii demonstrative de stingere a unui incendiu, de salvare a unei victime aflată la înălţime şi de acordare a primului ajutor.
Tot în cadrul programului naţional „Şcoala altfel”, pompierii militari se vor deplasa la 11 unităţi şcolare din judeţ, în scopul asigurării pregătirii tuturor copiilor preşcolari / elevi şi a cadrelor didactice pentru formarea unui comportament adecvat în situaţii de urgenţă.

Toţi copii vor primi pliante şi fluturaşi privind regulile de comportare în momentul producerii unor situaţii de urgenţă, dar şi materiale de informare preventivă realizate în cadrul campaniilor naţionale „R.I.S.C.” și „Nu tremur la cutremur”.

Activităţile dedicate copiilor vor continua pe tot parcursul anului, pornind de la nevoia formării unor deprinderi elementare, din primii ani de viață, pentru adoptarea unui comportament corespunzător în fața pericolelor, dar mai ales pentru însuşirea regulilor şi măsurilor ce trebuiesc respectate pentru prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă.
Feed-back-ul pe care pompierii militari îl primesc în urma participării copiilor la aceste activităţi este unul pozitiv, I.S.U.J. Bacău răspunzând cu promptitudine oricărei solicitări primite în acest sens.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ