Scandalul masluirii testelor de poluare pentru masinile cu motor Diesel fabricate de VW a izbucnit, cred eu, nu e intâmplator in SUA.

Doar ca, VW nu este singurul care a gresit, insa, e singurul care e aratat cu degetul si expus oprobiului public. Cu numai câteva zile inainte ca scandalul sa izbucneasca in SUA, un raport al unui ONG european explica faptul ca producatorii pot falsifica foarte usor testele de poluare:

“Nici un producator nu a fost acuzat pâna acum ca ar fi incercat sa manipuleze rezultatele testarilor in Europa, dar mai multi factori sugereaza ca aceasta este o practica larg raspândita”, concluziona raportul organizatiei “Transport & Environment” intitulat “Nu respirati aici – atentie la ucigasul invizibil”.

PUBLICITATE

Conform “Science et Avenir”, care citeaza raportul, mai multe marci europene sunt acuzate ca nu respecta normele de poluare, intre acestea, Audi, Opel, BMW, Citroen si Mercedes.

In orice caz, se pare ca afectate de scandal nu vor fi numai masinile VW, ci si Seat, Audi sau Skoda.
Intrebarea care se pune este de ce, daca sunt atâtia producatori care nu respecta normele de poluare, doar VW a cazut in plasa? Pentru ca, spun specialistii, e imposibil ca o masina cu motor Diesel sa se miste ca una pe benzina si sa se incadreze si in normele de poluare.

O alta intrebare care se pune este daca scandalul are legatura cu deschiderea fabricii Volkswagen in Rusia, tara asupra careia SUA fac presiuni tot mai mari. Sau cu faptul ca Germania s-a dat lovita si a spus ca nu are suficiente tancuri valide pentru o forta multinationala contra Rusiei? Ori cu faptul ca VW devenise numarul unu mondial in materie de autovehicule? Are scandalul legatura cu aurul german depozitat in SUA si pe care guvernul il cere inapoi?

Dincolo de teoriile conspiratiei, cert este ca scandalul provocat de SUA este unul ipocrit. America nu a ratificat protocolul de la Kyoto referitor la reducerea emisiilor poluante, 40% din gazele de sera produse de industria Terrei provin din SUA iar masinile americane sunt cele mai mari consumatoare de combustibil si, deci, printre cele mai poluante. SUA sunt unul dintre cei mai mari poluatori ai planetei, ba chiar, politicienii americani sunt unii din cei mai mari negationisti ai schimbarilor climatice.

Si, totusi, scandalul a izbucnit in SUA.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. normal ca e facatura. acelasi patern ca si in scandalul Toyota din 2008, cand la fel masinile primului producatoar mondial la vremea aia “accelerau” singure de nebune, dar, atentie, numai in ussa au fost cazurile. ca anul acesta s-a demonstrat cum noile masini supercomputerizate pot fi hacherite si de un copil mai pasionat trageti concluzia singuri; la vreamea aia cei 3 granzi erau pana peste ochi in rahat cu vanzarile (ca si acum de altfel). acum 2 ani gmul a omorat cam 27 de oameni pentru ca desi STIA ca e defect, a instalat un shitch care costa 1$! a luat o amenda de 20 de ori mai mica fata de ce-a luat WW acuma. poate asa inteleg si nemtii ca ussa nu are aliati sau prieteni, are doar sclavi sau dusmani. si-or sa aleaga 😀

LĂSAȚI UN MESAJ