Marti dupa-amiaza, un tânar de 35 de ani, care detinea o stâna la marginea satului Serbesti, din comuna Saucesti, si un baiat de 14 ani, din aceeasi localitate care ii dadea o mâna ajutor la ingrijirea animalelor au pierit inecati in apele râului Siret.

Cei doi au mers sa se scalde, impreuna cu un cioban de la stâna. Au intrat in apa in dreptul unei insulite, unde adâncimea era foarte mica, insa minorul s-a tot dus la vale si a ajuns intr-o zona periculoasa, unde curentii sunt puternici. La un moment dat s-a dus la fund, iar tânarul a incercat sa-l salveze, insa nu a mai iesit nici el la suprafata.

Totul s-a petrecut sub privirile colegului lor, care desi a incercat sa le sara in ajutor nu a mai putut face nimic. „Copilul s-a dus la vale si când a vazut ca se duce la adânc, patronul a vrut sa-l ajute dar s-a dus si el l-a fund. Curentii sunt foarte puternici si n-am avut cum sa intru. Am sunat la seful de post, la familie si au venit pompierii”, a declarat Mircea Ciobanu, martor. Imediat la fata locului au ajuns salvatorii de la ISU Bacau care au inceput cautarile cu o barca pneumatica si o cange, insa misiunea s-a dovedit a fi una dificila.

Vestea mortii celor doi a facut inconjurul localitatii, iar unii sateni au periat malurile apei in incercare de a-i gasi cât mai repede. Barbatul de 35 de ani era tatal a trei fetite, dintre care doua gemene, de doar câteva luni.

“Mare tragedie. Seful de la stâna era un baiat gospodar si ajuta pe toata lumea. Are copii mici, necaz mare pentru familie. Baiatul asta de 14 ani care s-a inecat si el era necajit si venise la stâna de vreo luna ca sa faca bani sa-si cumpere haine si rechizite de scoala”, spunea un localnic. Pompierii au continuat cautarile pâna la lasarea intunericului, iar la ora 20.30 inca nu-i gasisera.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ