Dispozitive electronice de mărunțit și cântărire, substanțe vegetale mărunțite și țigarete confecționate artizanal, 700 de euro și peste 30.000 de lei au fost ridicați în urma a 11 percheziții efectuate la membrii unei grupări infracționale. Sase persoane bănuite de operațiuni ilegale cu produse vegetale susceptibile a avea efecte psihoactive au fost reținute.

La data de 2 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au surprins, în flagrant delict, doi bărbați, de 22 și 30 de ani, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de produse vegetale, susceptibile a avea efecte psihoactive.

Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor implicate, au fost efectuate 11 percheziții domiciliare, în municipiile Bacău și Iași.

PUBLICITATE

În urma perchezițiilor au fost ridicați 30.255 de lei, 700 de euro, dispozitive de mărunțit și cântărire electronice, substanțe vegetale mărunțite și țigarete confecționate artizanal.

1449215884big_3

Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi procurat, transport, porționat, ambalat și comercializat ilegal produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Față de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din județele Bacău și Iași, s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și efectuarea de operațiuni interzise cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN COMERȚ ILEGAL CU PRODUSE PSIHOACTIVE, DESTRUCTURATĂ

Posted by Desteptarea de Bacau on Friday, December 4, 2015

La data de 3 noiembrie a.c., cei în cauză au fost prezentați magistraților Tribunalului Bacău, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

La activități au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. CAND II OPRITI PT TOTDEAUNA, VA FACETI RECLAMA ACUM DE SARBATORI, POLITIA IASI? CARE ESTE MANEVRATA TOTAL , DE CE NU DATI IN CORDUNENI? CA DE ACOLO PLEACA TOT SI NU NUMAI IN BACAU , IN TOATA MOLDOVA, A-TI PRINS VRE-UN PRADUITOR?

LĂSAȚI UN MESAJ