Șase electricieni din Bacău au intrat în echipa de 21 de membri a companiei Delgaz Grid, care va intra în competiție, în luna iulie, cu echipe de la principalii distribuitori de energie din țară. Din echipa Delgaz Grid mai fac parte electricieni din Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț și Suceava. La concursul de desemnare a echipei au participat 100 de electricieni. Bacăul are și la categoria „Trofeul electricianului junior” un reprezentant, un elev.

Trofeul Electricianului a ajuns la a 40-a ediție și are șapte specializări de concurs. Acestea sunt exploatare stații de transformare, exploatare rețele de medie și joasă tensiune, PRAM (protecții și automatizări), măsură energie electrică, montare și reparații echipament primar 110 kV și medie tensiune din stații de transformare, montare și reparații instalații de medie tensiune și joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene și subterane) și defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune. Și în acest an, faza națională se va desfășura în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, patronul și protectorul celor ce lucrează în sectorul energetic.

„Dumneavoastră, cei premiați, sunteți cei mai buni dintre meseriașii noștri. Sunteți cei de la care pot și ceilalți colegi să învețe. Pe lângă meserie, învățați-i să aibă grijă unul de celălalt, de siguranța fiecăruia și de siguranța clienților. Arătați că sunteți mândri de meseria pe care o aveți. Vă doresc mult succes la etapa națională!”
Ferenc Csulak, director general al Delgaz Grid