Sala de auditie a Colegiului National de Arta „George Apostu” din Bacau a fost ieri neincapatoare. Profesori, fosti si actuali elevi, invitati de suflet ai institutiei de invatamânt au tinut sa fie prezenti la un eveniment emotionant, iesirea la pensie a unor profesori care au stat la catedra, in cadrul acestui colegiu, zeci de ani.

„Este vorba despre patru colegi care si-au facut mai mult decât datoria. Multi au crescut si s-au maturizat odata cu scoala. Prin mâinile lor au trecut generatii si generatii de elevi, iar unii dintre ei au ajuns nume de referinta in arta româneasca si trebuie sa le multumim pentru tot ce au facut”, a spus prof. Dana Bârzu, directorul Colegiului de Arta Bacau.

Intr-o atmosfera de sarbatoare, profesoara de vioara Nadia Constantina Sandu, invatatoarea Tereza Lupes, profesorul de trompeta Sofian Gheorghe Fanica si Lenuta Dimir, din cadrul personalului auxiliar, au primit flori si diplome de excelenta din partea conducerii Colegiului de Arta pentru intreaga activitate si pentru devotamentul cu care au slujit invatamântul de arta, diplome din partea Sindicatului Invatamântului, iar consilierul Ilie Bârzu le-a oferit si el flori.

Coplesiti de emotii, profesorii, care se pregatesc pentru o noua etapa din viata lor, poate la fel de frumoasa ca cea din activitate, abia si-au gasit cuvintele in fata colegilor. „Nu stim daca sa ne bucuram sau sa ne intristam. Eu am venit in scoala când aveam 10 ani si mi-am desfasurat toata viata in acest loc. Am schimbat sase directori, iar acum, privind in spate, pot sa ma bucur si am motive sa o fac. Va doresc sa-mi calcati pe urme”, le-a spus prof. Sofian Gheorghe Fanica celor prezenti la eveniment.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ