Drumul duhovnicesc al credinciosilor bacauani spre sarbatoarea Invierii Domnului a poposit in aceasta duminica la poarta Bisericii “Intrarea Domnului in Ierusalim”de lânga sediul pompierilor militari.

Dis-de-dimineata, ei au venit cu flori si crengi de salcie in mâini ca sa participe la Sfânta Liturghie de hram a unuia dintre cele mai noi lacasuri de rugaciune aparute pe harta spirituala a Bacaului. Si, pentru ca sarbatoarea sa fie pe deplin intregita, in mijlocul lor a poposit ierarhul locului, Inaltpreasfintitul Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacaului.

Impreuna cu soborul de preoti, el a deschis calea prin rugaciune catre perioada care defineste viata fiecarui crestin, Saptamâna Patimilor.

florii1

Pe lânga latura sa liturgica, vizita ierarhului s-a constituit intr-un indemn si o incurajare catre membrii acestei tinere parohii care, impreuna cu preotii sai slujitori Mihai Beicu, Ionut Epure si Vasile Ichim au purces pe calea sfânta a ctitoriei.

“De fiecare data când se ridica o biserica, se zideste in acelasi timp Templul lui Dumnezeu, constituit din caramizile vii care sunteti fratiile voastre cu noi impreuna, alaturi, bineinteles, de pelerinajul nostru catre limanul mântuirii.” a subliniat IPS Ioachim in cuvântul sau de invatatura.

florii3

Rugaciunile preotilor si credinciosilor au intregit lucrarea bisericii acoperind peretii golasi cu florile si sufletele lor. La final, a ramas promisiunea anilor ce vor urma si a evenimentelor spirituale pe care aceasta Poarta catre Cer le va oferi enoriasilor sai.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ