In mijlocul Postului Nasterii Domnului, in Biserica “Sfântul Gheorghe” din cartierul Orizont se afla in derulare o serie de evenimente muzicale adunate sub titlul “Colind din suflet de copil”. Aceste concerte au debutat duminica, 6 decembrie, când un grup de copii de la Scoala Gimnaziala nr. 10 i-au colindat pe credinciosii veniti la biserica sa-l praznuiasca pe Sf. Nicolae.

A doua zi, pe inserat, enoriasii Parohiei “Sf. Gheorghe” au primit colindul coralei preotilor din Protopopiatul Bacau.

Lacasul de cult s-a umplut de sonoritatile specifice Craciunului. Prelucrarile lirice ale colindelor traditionale au facut sa vibreze inimile spectatorilor. Dupa regalul muzical oferit de preotii bacauani a urmat un “cuvânt pentru suflet” pe care parintele-arhimandrit Pimen Costea, duhovnicul Manastirii “Buna Vestire” de la Tisa-Silvestri, l-a oferit celor prezenti.

PUBLICITATE

Purtând un dialog cu credinciosii, parintele Pimen a incercat sa aduca mai aproape lumina Craciunului peste sufletele credinciosilor greu incercate de tumultul vietii cotidiene. “Aceste evenimente vor continua si in duminicile urmatoare când ii vom primi pe colindatorii de la Scoala «Ion Creanga» si de la Colegiul National «Vasile Alecsandri» si pe care-i vom rasplati cu dulciuri si colaci, asa cum e traditia la noi, la români” a declarat preotul Constantin Gherasim, parohul Bisericii “Sf. Gheorghe”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ