IPS Ioachim sfinteste pictura din paraclisul Manastirii Valea Budului / sursa foto: epr.ro

Pelerinii bacauani care au cautat racoarea si serenitatea deopotriva, si-au dat intâlnire cu Pronia la piciorul crucii care strajuieste, de la inaltimea colinei, valea Trebesului si satul Valea Budului. Micuta manastire, ctitorita in urma cu trei ani, i-a primit cu bratele deschise in acest sfârsit de saptamâna, in chiar ziua in care credinciosii au praznuit-o de Sfânta Mironosita, intocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, hramul paracisului din acest lacas monahal.

Vineri, 22 iulie, cei prezenti au putut fi partasi la sfintirea picturii ce impodobeste paraclisul manastirii de catre IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului. Si, ca o incununare a lucrarii jertfelnice a obstii de maici din acest colt de Rai, ierarhul a adus spre inchinarea pelerinilor particele din moastele sfintilor Pantelimon si Teodosie de la Brazi.

Racla cu sfintele moaste a fost purtata in procesiune catre biserica mare a manastirii unde vor ramâne pururea, martori ai Dumnezeirii. Atmosfera de sarbatoare a fost intregita de Sfânta Liturghie arhiereasca, prilej de imbogatire duhovniceasca a tuturor celor prezenti. La final, IPS Ioachim i-a felicitat pe toti cei care s-au implicat in organizarea acestui eveniment, in mod deosebit pe maica-stareta Magdalena Budeanu.

PUBLICITATE

“Ne-am împartasit din potirul dragostei si multumim tuturor celor care ne-au ajutat. Sa nu uitam, totusi, ca la umbra crucii vom gasi intotdeauna binefacere si binecuvântare”, a precizat IPS Ioachim în cuvântul sau de învatatura.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ