In ajunul celebrarii Inaltarii Sfintei Cruci, credinciosii romano-catolici din zona de sud a municipiului Bacau au venit, cu mic, cu mare, sa participe la Sfânta Liturghie. Duminica, 13 septembrie, de la ora 11.00, preoti si credinciosi au sarbatorit prin rugaciune hramul Bisericii “Sfânta Cruce”, raspunzând chemarii preotului-paroh Iosif Comorasu.

In urma cu un an, lacasul de rugaciune isi primea consacrarea din mâinile Preasfintiei Sale, episcopul Petru Gherghel, concretizând 25 de ani de eforturi si sacrificii. Ridicata pe un teren viran care, pâna in 1989, statea napadit de maracini, biserica a venit sa intregeasca viata spirituala a peste 5000 de credinciosi.

Prin silueta sa inalta, ea domina zona ca o baliza a credintei printre betoanele cenusii ale „epocii de aur”. Duminica, la Sfânta Liturghie, glasurile credinciosilor s-au unit in imnuri de slava catre Cer, acompaniate fiind de orga clasica, instrument unic in aceasta parte a României. Adunati sub Sfânta Cruce, cei prezenti au oferit lui Dumnezeu, ca ofranda, rugaciunile si nazuintele lor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Pai la nesimtirea pe care o are acest hot, era de asteptat sa vina.
    De-acu’ incep toti sa vina in biserici la cersit voturi, ca nu au frica de Dumnezeu si nici rusine ca ne-au furat practic din banii nostri si s-au imbogatit dand contracte pe spagi imense.

LĂSAȚI UN MESAJ