Biserica “Sf. Dumitru” din cartierul Narcisa - Bacau/ Foto Liviu Maftei

Sfânta Liturghie arhiereasca la hramul Bisericii “Sfântul Dumitru” din cartierul Narcisa

Crestinii, atât cei ortodocsi cât si cei catolici, praznuiesc in acest inceput de saptamâna pe unul dintre cei mai cunoscuti sfinti ai crestinatatii, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir. In municipiul Bacau, doua lacase de cult sunt inchinate Sfântului Dimitrie, una in nordul orasului, in cartierul Gheraiesti, si cealalta la intrarea din sud in Bacau, in cartierul Narcisa.

Cunoscut si ca “Mitrovita” Bacaului, sfântul lacas de rugaciune ridicat la poarta din Miazazi a urbei de pe malul Bistritei domina cu statura sa de catedrala unul dintre cele mai tinere cartiere bacauane.

PUBLICITATE

Biserica “Sf. Dumitru” a venit in peisajul urbanistic din zona ca o necesitate pentru viata spirituala a locuitorilor din partea de sud a Bacaului. Sfintita in toamna anului 2003 de catre patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul parinte Daniel, biserica s-a transformat de-a lungul ultimilor ani intr-un centru al credintei si milosteniei crestine prin efortul enoriasilor coordonati de preotul-paroh Ioan Plescau.

25.10.sf.dumitru-11111111

Luni, 26 octombrie, Sfânta Liturghie de hram va fi oficiata de insusi ierarhul locului, IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului, inconjurat de un numeros sobor de preoti. Celor care in aceasta zi isi sarbatoresc ziua numelui, cotidianul “Desteptarea” le ureaza sanatate, bucurii si “La multi ani!”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ