Filiala Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România (CECCAR) a marcat, miercuri, 21 septembrie, a XII-a editie a Zilei Nationale a Contabilului Român.

Presedintele Filialei, Marcel Bulinschi, a transmis, la inceputul manifestarii, mesajul presedintelui CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Sova. Mesajul a fost intregit de o succinta prezentare a activitatii Consiliului Superior al CECCAR in ultimul an, in care s-au remarcat masurile pentru imbunatatirea sistemului de guvernanta a profesiei pentru cresterea calitatii serviciilor oferite, reactualizarea normelor profesionale, a regulamentelor de audit si de calitate ale profesiei, armonizarea cu normele IFAC si dezvoltarea relatiilor cu institutiile statului.

S-a remarcat si efortul pentru perfectionarea sistemului IT in activitatea CECCAR, dar si a fiecarui profesionist contabil, preocupare care va fi dezbatuta pe 23 si 24 septembrie si la editia aniversara a Congresului CECCAR. Iar pentru ca organizatia implineste 95 de ani, expertul contabil Elena Maria Andries a prezentat o cuprinzatoare sinteza a istoriei CECCAR si a evocat importanta organizatiei in evolutia profesiei contabile.

PUBLICITATE

Invitatii au evocat importanta sarbatoririi Zilei Nationale a Contabilului Român, cu trimiteri la importanta relatiilor CECCAR cu institutiile statului, dar si cu mediul antreprenorial si la initiativele imbunatatirii celui din urma.

Diplome si premii pentru cei mai merituosi contabili

Cu acest prilej, Filiala CECCAR a acordat diplome de merit pentru opt dintre profesionistii contabili care s-au remarcat prin activitatea lor: Elena Budau, Ovidiu Geanu, Stefan Antohe, Natalita Ohan, Elena Grigore, Irina Tite, Maria Balan si Irina Leonte. De asemenea, au fost premiate cele mai bune societati de contabilitate, in Topul local al acestora: Tas Contab – locul I, Premium Accounting – locul al II-lea, Itex Financial si Fidel Cont – locul al III-lea, toate din Bacau. Iar societatea Ely-Contab Bacau a primit placheta pentru cei trei ani consecutivi in care a aparut in Topul local.

La finalul manifestarii, au fost rasplatiti cu plachete „CECCAR 95 de ani” profesionistii contabili Eugen Tabacaru, Constantin Cristea si Constantin Zbârciog, iar Consiliul Superior al CECCAR a acordat o placheta presedintelui Filialei Bacau, Marcel Bulinschi.

Ziua Nationala a Contabilului Român a fost instituita in anul 2004, dar initiativa a pornit din filiala Bacau a CECCAR acum 13 ani, când regretatul presedinte al Corpului, Marin Toma, vizita filiala.

„Sarbatorim profesia de contabil, o profesie cu traditie. În atmosfera specifica unei aniversari cu atât de bogate semnificatii, presedintele CECCAR, împreuna cu membrii Consiliului Superior, adreseaza tuturor celor care practicati aceasta frumoasa si importanta profesie sincere felicitari si succes în viitor.”
Prof. univ. dr. Robert Aurelian Sova

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ