pe 9 Mai, militarii din Garnizoana Bacau sarbatoresc „Ziua Independentei de Stat a României”, „Ziua Victoriei Natiunilor Unite” si „Ziua Europei”

Pentru a marca asa cum se cuvine cele trei sarbatori nationale, Garnizoana Bacau organizeaza mai multe manifestari. Seria activitatilor incepe pe 6 mai, in Sala Mare a Cercului Militar Bacau, unde, incepând cu ora 11.00, va avea loc simpozionul intitulat „Tripla semnificatie a Zilei de 9 Mai”.

Aceasta manifestare este organizata de Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala judeteana „col. Corneliu Chiries„ Bacau si cu participarea Muzicii Militare a Garnizoanei Bacau. Pe 9 mai, la ora 11.00, manifestarile se muta in Parcul Trandafirilor din municipiul Bacau.

PUBLICITATE

„La bustul eroului mr. Constantin Ene, va avea loc o activitate de comemorare a eroului bacauan. Cu aceasta ocazie, se vor depune coroane si jerbe de flori”, declara plutonier Crina Cristofor, subofiter cu relatiile publice la Baza 95 Aeriana Bacau

Activitatea din Parcul Trandafirilor este organizata de Asociatia Nationala Cultul Eroilor „col. Corneliu Chiries„ Bacau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau si Primaria Bacau.


Independenta, consfintita pe câmpul de lupta

La 9 Mai 1877, Adunarea Deputatilor a proclamat independenta de stat a tarii. In fata Adunarii, Mihail Kogalniceanu, ministrul de Externe declara: “Suntem independenti, suntem natiune de sine statatoare…, suntem o natiune libera si independenta”. Proclamarea independentei nationale si declararea starii de razboi intre România si Poarta Otomana, inlaturarea raporturilor de vasalitate au avut un puternic ecou la toti românii, inclusiv la cei din Bucovina, Transilvania si Banat. Dar independenta, fiind proclamata, trebuia consfintita pe câmpul de lupta si impusa Europei pentru a fi recunoscuta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ