Saptamâna aceasta, politistii de la Serviciul pentru Imigrari al Judetului Bacau au depistat sapte cetateni straini care sedeau ilegal in judet. Este vorba despre o familie de iranieni, formata din patru membri, un cetatean din Pakistan, altul din Republica Moldova si unul din Siria.

„Persoanele în cauza au intrat în tara în baza unor vize de scurta sedere în diverse scopuri iar la expirarea dreptului de sedere nu au parasit teritoriul national si nici nu au întreprins demersuri pentru reglementarea dreptului de sedere”, a explica cms. Dumitru Tambris, seful Serviciului pentru Imigrari Bacau.

Oamenii legii au emis pe numele a sase dintre ei decizii de returnare prin care sunt obligati sa paraseasca România, unii in cel mult 15 zile, altii in maximum 30 de zile, in functie de caz, iar pentru unul dintre ei s-a dispus masura acordarii tolerarii pe teritoriul tarii noastre.

PUBLICITATE

Acestia nu au scapat insa de sanctiuni. Au primit amenda de 800 de lei. Oficialii de la Imigrari spun ca vor continua sa organizeze astfel de actiuni, pentru combaterea sederii ilegale si le atrag atentia strainilor sa respecte legislatia si sa nu depaseasca perioada pentru care au viza sa stea in România.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ