Filateliștii băcăuani au făcut o excepțională impresie la Expoziția filatelică națională MOLDOMAX 2018, organizată la Botoșani de Societatea Română de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga” (SRMDVN) din Bacău și Asociația Filateliștilor din județul Botoșani și dedicată Centenarului Marii Uniri. Băcăuanii au obținut aici cinci medalii de aur la clasa de concurs „Maximafilie” și alte două la clasa „Literatură”.

Medaliații cu aur la clasa „Maximafilie” sunt Gheorghe Ardeleanu – pentru exponatul „O istorie a literaturii române”, Mihai Ceucă – pentru exponatul „Coloane și colonade”, Claudiu Doroș – pentru exponatul „L’impressionnisme, son development en France”, Vasile Doroș – pentru exponatul „Câini de vânătoare” și Mihai Semenov – pentru exponatul „Curente literare europene”.
La clasa „Literatură” au fost medaliați Mihai Ceucă – pentru albumul de cartofilie „Bacău, urbea cu parfum de epocă” și Vasile Doroș & Claudiu Doroș – pentru albumul de maximafilie „The impressionism fascination and colour”.

La MOLDOMAX 2018 au participat și maximafiliști din Republica Moldova. Manifestarea s-a desfășurat în sălile Muzeului Județean Botoșani și a avut un număr record de exponate, fapt care a reflectat dezvoltarea maximafiliei Românești.
Juriul expoziției, format din Constantin Gh. Ciobanu (Chișinău) – președinte, prof. N. Salade, D. N. Dobrescu – membri și Samuel Pascariu – secretar, a analizat 48 de exponate, din care 20 la clasa Maturi, 7 – la Tineret, 7 – la clasa Un panou și 14 – la clasa Literatură. Au fost acordate 12 medalii în rang de Aur, 5 medalii în rang de Vermeil Mare, 10 medalii în rang de Vermeil, 7 medalii în rang de Argint Mare și 3 medalii în rang de Argint.

Adunarea de bilanț a maximafiliștilor

Tot la Botoșani a avut loc, cu acest prilej și Adunarea generală a Societății Române de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga”, care l-a reales pe Vasile Doroș în funcția de președinte. În Consiliului director al societății au fost aleși prof. Nicolae Salade din Sibiu -prim-vicepreședinte, ing. Coriolan Chiricheș din Botoșani – vicepreședinte, dr. Gabriel Oancă din Bacău – secretar-trezorier și Mihai Ceucă, Mihai Cornaci, Gheorghe Ardeleanu – membri.
Mihai Semenov a fost desemnat „Membru de onoare”, iar președintele fondator Vasile Doroș și Gheorghe Dolinski au primit diplome de excelență, pentru implicare și rezultatele obținute în coordonarea activității maximafile românești, respectiv pentru atragerea și îndrumarea elevilor maximafiliști.

Titlul „Maximafilistul anului 2018” a fost acordat lui Coriolan Chiricheș.
Maximafiliștii au mai decis acordarea titlului de „Președinte de Onoare” post-mortem maximafilistului Valeriu Neaga, al cărui nume este purtat de SRMDVN.

Alte articole