Săptămâna 28 septembrie – 02 octombrie a.c. este perioada de desfăşurare a evenimentului organizat de Poliţia Română la nivel naţional sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, care a ajuns la a zecea ediţie

Evenimentul implică organizarea unei suite de activităţi preventive, în această perioadă urmărindu-se diseminarea mesajelor către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivul vizat fiind sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament vigilent, a colaborării poliţie – instituţii – comunitate, în vederea obținerii unui grad mai crescut de siguranţă pentru cetăţeni cât şi prezentarea consecinţelor care decurg din comiterea de fapte antisociale.

Manifestarea va avea un caracter unitar, tematica fiind din domeniile de referinţă selectate în baza priorităţilor Poliţiei pentru anul 2015.

PUBLICITATE

Astfel, zilele de 28 şi 29 septembrie sunt dedicate prevenirii victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile, activităţile desfăşurate constând în întâlniri ale poliţiştilor cu elevi în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului sau în spaţiul public, ocazie cu care vor fi prezentate măsuri prin care minorii să nu devină victime ale violenţei sau autori ai acesteia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău prin Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţişti de proximitate vor organiza un punct de informare în Parcul Cancicov. Cu această ocazie vor fi prezentate şi înmânate materiale cu recomandări preventive de actualiatate şi vor fi purtate discuții cu cetățenii în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la victimizarea minorilor prin diferite tipuri de violență, trafic de persoane sau accidente rutiere.

De asemenea, poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenirea a criminalităţii împreună cu poliţisti de proximitate se vor întâlni cu elevi, profesori şi directori ai Colegiului ,,Henri Coandă” Bacău, ocazie cu care va fi abordat subiectul importanţei adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale in spaţiul unităţii şcolare şi în afara acesteia.

În ziua de 30 septembrie vor fi desfăşurate activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului. Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţişti de proximitate vor organiza un punct de informare în Piaţa Centrală a municipiului Bacău. În cadrul acţiunii vor fi prezentate şi înmânate cetaţenilor materiale care conţin recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, înşelăciune, furt din locuinţă, furt de şi din auto şi furt din buzunare.
În ziua de 1 octombrie, se vor avea în vedere infracţiunile din sfera crimei organizate care au o incidenţă deosebită asupra tinerilor, respectiv: trafic de persoane, trafic şi consum de droguri, criminalitatea informatică. In acest sens, activităţile vor fi susţinute prin colaborarea cu structurile specializate de combatere a crimei organizate.

În ziua de 2 octombrie, poliţiştii vor desfăşura activităţi specifice pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Incepând cu ora 11.00, lucrători din cadrul Serviciului rutier, vor desfăşura în zona ARENA MALL Bacău, o acţiune de informare pentru participanţii la trafic.

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetăţenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorităţi locale, unităţi de învăţământ sau mass-media, cetăţenii să fie informaţi despre necesitatea adoptării unei conduite de autoprotecţie în vederea reducerii riscului de victimizare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ