În perioada 16-22 septembrie se va desfăşura în municipiul Bacău o nouă ediţie a „Săptămânii Europene a Mobilității” (European Mobility Week) – a XVI-a la nivel european și a III-a la nivel local, cu tematica „Mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă. (Clean, shared and intelligent mobility)”. Organizatorii evenimentului sunt Municipiul Bacău, Agenţia de Dezvoltare Locală (ADL) şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacǎu. Parteneri: Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, Inspectoratul Şcolar Judeţean, SC Transport Public, Federația Tinerilor din Bacău, Cora și Happy Sport.

Pe 16 septembrie 2017, de la ora 16,00 va avea loc turul „Fii biciclist în fiecare zi!” . Organizaţia băcăuană „Federația Tinerilor din Bacău” și ADL propun mersul pe bicicletă ca alternativă la transportul motorizat în municipiul Bacău, în vederea îmbunătățirii calității mediului, sănătății cetățenilor și decongestionării traficului.
Pe 19 septembrie, de la ora 13,00 va avea loc, la Centrul de Afaceri şi Expoziții masa rotundă „Proiectele Mobilității Urbane din Municipiul Bacău”, la care va fi prezentat portofoliul de proiecte al Planului de Dezvoltare Urbană, document strategic recent elaborat pentru Municipiul Bacău, menit să planifice în mod durabil satisfacerea nevoilor de mobilitate a oamenilor.
Iar pe 22 septembrie, sub deviza „În oraş fără maşină!”, școlile, instituţiile publice, cetăţenii sunt invitaţi să folosească mijloace alternative de transport. Vor fi prezenţi în Parcul Cancicov, cu sprijinul ISJ Bacău, elevi de la şcolile din municipiul Bacău şi cadre didactice. Între orele 10,00 și 14,00 aleile centrale ale parcului vor fi destinate alergării, mersului pe role, skatboard-urilor și karturilor cu pedale.
Tema din acest an promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante. Un exercițiu de mobilitate partajată, respectiv utilizarea alternativă de către mai multe persoane a unei biciclete, propune Happy Sport. Aceasta va pune la dispoziția publicului, în ofertă specială, între 18 și 21 septembrie, precum și la evenimentele „Fii biciclist în fiecare zi!” și „În oraş fără maşină!” biciclete – soluții de mobilitate partajată pentru viitor.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE