Aflati sub semnul “Anului omagial al misiunii parohiei si manastirii azi”, preotii si credinciosii Parohiei “Sfântul Ioan” din Bacau organizeaza in perioada 24 – 29 august un program liturgic denumit generic “Rugati-va neincetat!”.

Acesta se va desfasura dupa tipicul manastiresc, iar raspunsurile din strana vor fi date de corurile de maici ale manastirilor Bogdana, Ciolpani, Diaconesti si Tisa-Silvestri la care se va adauga si Corul Catedralei Arhiepiscopale din Roman.

Seria de manifestari va fi deschisa luni, 24 august, de un pelerinaj cu destinatia Catedrala Arhiepiscopala de la Roman de unde, cu binecuvântarea IPS arhiepiscop Ioachim, va fi adusa in parohia bacauana, racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si a altor 22 de sfinti.

PUBLICITATE

“Punem la dispozitia credinciosilor care doresc sa participe la acest pelerinaj 3 autocare – in total 150 de locuri – care vor porni catre Roman, luni, 24 august, de la ora 14.30, din fata Bisericii «Sf. Nicolae»”, a declarat pr. paroh Marius Popescu pe site-ul www.epr.ro.

Pe parcursul intregii saptamâni, programul liturgic al Bisericii “Sf. Ioan” se va desfasura astfel: dimineata, Slujba Utreniei, cu Ceasurile si Sfânta Liturghie; seara, Ceasul al IX-lea si Pavecernita; noaptea, de la ora 22.00, Slujba Miezonopticii. Pe parcursul intregii zile, intre slujbe, credinciosii vor citi din Psaltire.

“Cei care doresc sa raspunda indemnului nostru la rugaciune neincetata pot veni sa se inscrie pe liste special alcatuite spre a organiza rugaciunea neintrerupta vreme de o saptamâna, la Biserica «Sf. Ioan»”, a adaugat pr. Marius Popescu.

Pe lânga acestea se vor adauga Taina Sfântului Maslu ce va fi oficiata de catre IPS Ioachim si un sobor de preoti miercuri, 26 august, incepând cu ora 20.00, si slujba Privegherii la Taierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul ce se va desfasura vineri, 28 august, de la ora 18.00.

Salba de evenimente va fi incununata de Sfânta Liturghie arhiereasca de sâmbata, 29 august, oficiata de IPS Ioachim si un numeros sobor de preoti si diaconi. Programul liturgic va fi completat cu doua evenimente culturale.

Este vorba de conferinta cu tema “Parohia si manastirea – doua mâini, aceeasi lucrare de intarire si innoire duhovniceasc a omului” ce se va desfasura joi, 27 august, de la ora 18.00, la Biserica “Sf. Ioan” si piesa de teatru “Intoarcerea zidarului” de Dan Tarchila ce va fi jucata de actorii Companiei de Teatru CivicArt din Bucuresti la Sala Mare a Teatrului Municipal “Bacovia” sâmbata, 29 august, de la ora 19.00.

“Invitam pe toti credinciosii bacauani sa ni se alature pe parcursul intregii saptamâni, atât la programul de rugaciune, cât si la manifestarile culturale, raspunzând astfel indemnului Bisericii Ortodoxe Române de a sustine, consolida si dinamiza viata si misiunea parohiei si manastirii in societatea contemporana” a spus pr. Marius Popescu, paroh al Bisericii “Sf. Ioan” din Bacău.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ