Angajatii din Sanatate au renuntat la proteste, dupa ce solicitarea ca salariile lor si a celor din asistenta sociala sa fie majorate cu 100 de lei a primit raspuns. Guvernul României a aprobat o Ordonanta de Urgenta prin care s-a decis ca de la 1 ianuarie 2015, lefurile lor sa creasca cu 100 de lei brut.

Negocierile pentru acordarea acestor bani s-au purtat de catre Federatia Sanitas. Prin urmare, actiunile de protest care erau anuntate pentru aceasta luna nu vor mai avea loc. “Promisiunile au fost respectate si salariile vor fi marite asa cum am solicitat”, a declarat Aurel Cretu, liderul Sanitas Bacau.

Zeci de medici si asistenti pleaca in strainatate

Prin aceasta majorare se doreste ca personalul vizat sa fie mai motivat sa lucreze in unitatile sanitare de la noi si sa nu-si mai doreasca sa plece in strainatate.

Anul trecut, 138 de cadre medicale, dintre care 66 de medici si 72 de asistenti medicali, au depus documentatia la Directia de Sanatate Publica Bacau pentru a primi certificatul de conformitate care sa le permita sa profeseze in alte state din Uniunea Europeana. Si in primele 9 luni ale acestui an, alti 42 de medici si 46 de asistenti au solicitat acelasi certificat pentru a putea sa lucreze in spitale din afara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ